Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Åsane-guiden

Glad i å strikke? Da bør du sjekke ut dette:

Foto: Thomas Brun / NTB

Foto: Thomas Brun / NTB

Åsane bibliotek og Åsane kulturhus inviterer nemlig til "en hyggelig stund med strikking og prat". Strikketreffene skjer på biblioteket første onsdagen i måneden og er åpent for alle. Neste strikketreff er onsdag 7. desember.

Vil du holde deg oppdatert på det som skjer i Åsane? Meld deg inn i Facebook-gruppen vår Det skjer i Åsane bydel.

Nå får ungdommen gratis-show med Vinskvetten

 Bjørn Jensen og resten av Vinskvetten skal underholde ungdommen. Bildet er fra et tidligere arrangement der 120 tidligere BNR-ansatte fikk en mimretur med MF Austrheim mellom Steinestø og Knarvik - og der Bjørn Jensen dukket opp. Foto: Anne-Lise Nordpoll

Bjørn Jensen og resten av Vinskvetten skal underholde ungdommen. Bildet er fra et tidligere arrangement der 120 tidligere BNR-ansatte fikk en mimretur med MF Austrheim mellom Steinestø og Knarvik - og der Bjørn Jensen dukket opp. Foto: Anne-Lise Nordpoll

Salhus store stolthet returnerer, skriver Salhushallen om arrangementet. Lørdag 26. november får barn og ungdom muligheten til å få med seg show med Vinskvetten gratis i Salhushallen.

Vil du få med deg det som skjer i Åsane? Meld deg inn i Facebook-gruppen vår Det skjer i Åsane bydel!

Hva betyr bybane til Åsane for utvikling av bydelen?

Foto: Marit Hommedal / NTB

Foto: Marit Hommedal / NTB

Og hva er det vi håper på - og er bekymret for?

Det er noen av spørsmålene som vil bli tatt opp når kommunen, sammen med Fremtenkt, inviterer til nytt møte om Bybanen til Åsane.

– Målet med møtet er en konstruktiv diskusjon av hvordan åsabuer ser for seg Bybane i Åsane: hva håper vi på, hva frykter vi, og hvordan kan Bybanen bli best mulig for flest mulig?, sier Sveinung Sundfør Sivertsen i Fremtenkt i en pressemelding.

Møtet blir arrangert torsdag 24. november kl. 18 i Åsane kulturhus.

Representanter fra plan- og bygningsetaten kommer på møtet. Bergen næringsråd vil også delta og fortelle hva de tror bybanen kan bety for investeringer i Åsane.

Får lære norsk på språkkafeen

Foto: Eirik Langeland Fjeld

Foto: Eirik Langeland Fjeld

Hver tirsdag blir det arrangert språkkafe på Åsane bibliotek.

-Der snakker vi norsk med hverandre over en kopp te eller kaffe, skriver biblioteket om arrangement - som er for voksne.

Vil du få med deg hva som skjer i Åsane? Meld deg gjerne inn i vår Facebook-gruppe, Det skjer i Åsane bydel. Du finner gruppen her!

Lyst på ny julepynt, men ikke giret på å kjøpe nytt?

Vil du ha ny pynt i treet, men vil unngå å kjøpe nytt? Da kan du tirsdag gjøre noen miljøvennlige kupp. Foto: Siv Berg Lutro (illustrasjonsfoto)

Vil du ha ny pynt i treet, men vil unngå å kjøpe nytt? Da kan du tirsdag gjøre noen miljøvennlige kupp. Foto: Siv Berg Lutro (illustrasjonsfoto)

Åsane bibliotek arrangerer byttedag for julepynt på biblioteket 22. november.

Om du leverer inn en ting, kan du også ta med deg en annen ting.

"Julen er en tid for tradisjoner, hvor de gode gamle pyntegjenstandene gjeninntar sine vante plasser i husstanden. Ikke et vondt ord om dorullnissen du lagde på juleverksted i 1998, men litt forandring kan også fryde", skriver arrangøren.

Vil du holde deg oppdatert på hva som skjer i Åsane? Meld deg gjerne inn i Facebook-gruppen vår Det skjer i Åsane bydel!

Gjentar fjorårets suksess

Foto: Gorm Kallestad/NTB

Foto: Gorm Kallestad/NTB

Også i år blir det julemarked og juelgrantenning utenfor kulturhuset i Åsane.

I fjor deltok over 60 utstillere, og arrangøren håper det blir like mange i år også.

I år blir arrangementet 27. november.

Vil du få med deg hva som skjer i Åsane? Eller har du lyst til å dele ditt arrangement med flere? Meld deg gjerne inn i vår Facebook-gruppe Det skjer i Åsane. Du finner gruppen her!

PS: Følg oss også gjerne på Facebook.

Hvordan skal det nye torget i Åsane se ut?

Midlertidig plan for området. Illustrasjon: LINK Arkitektur

Midlertidig plan for området. Illustrasjon: LINK Arkitektur

Nesten 50 personer har allerede meldt seg på møtet, som blir arrangert førstkommende onsdag klokken 18 i Kultursalen i Åsane kulturhus.

“Parkeringen i Åsane sentrum skal flyttes under jorden. Det gir rom for et nytt, stort torg og flere andre, mindre plasser og åsabuere kan være med å påvirke hvordan fremtidens torg og plasser skal se ut”, står det i pressemeldingen om møtet.

Bak arrangementet står Olav Thon gruppen, Bergen kommune og Fremtenkt.

Vil du få med deg hva som skjer i bydelen vår - eller dele info om egne arrangement med andre? Meld deg gjerne inn i vår Facebook-gruppe Det skjer i Åsane bydel.

Her kan du fikse klærne dine

Foto: Åsane frivilligsentral

Foto: Åsane frivilligsentral

Har glidelåsen røket på favorittjakken? Eller har lommen i veska gått i oppløsning?

Fryktelig irriterende, spesielt om en ikke er så stødig på symaskinen.

På U82 i Åsane blir det arrangert Reperasjonsstuen på onsdager. Her kan en ta med tøy som trenger å bli fikset. En må betale en minstedonasjon på hundre kroner per reperasjon, og beløpet går til Vestkystens risprosjekt.

Her finner du oversikt over kommende Reperasjonsstuen.

Det blir bra kok i Åsane når denne gjengen kommer

Dette bildet er fra da Ausekarane underholdt på Osterøy for noen år siden. Nå kommer de endelig tilbake til Åsane. Foto: Arkivfoto: Anders Totland

Dette bildet er fra da Ausekarane underholdt på Osterøy for noen år siden. Nå kommer de endelig tilbake til Åsane. Foto: Arkivfoto: Anders Totland

"No ska du bli svett / no e det ti for ausedansen /Vri so litt på kroppen /du e bere toppen"

10. november kommer Ausekarane til Åsane kulturhus. Og da får en kanskje mulighet til å svinge seg på dansegulvet til slagere som Ausedansen, Fin i bikini, Farande Fant og Måsa?

Visste du forresten at vi i Bare Åsane har opprettet Facebook-gruppen Det skjer i Åsane bydel? Her kan du dele informasjon om kommende arrangement - eller få med deg alt som skjer i den flotte bydelen vår. Gruppen finner du her.

Tre generasjoner hektet på gjenbruk - nå arrangerer de nytt marked

Foto: Privat

Foto: Privat

– Vi er mor, datter og barnebarn som er blitt bitt av gjenbruksmarked-interessen. Både for egen del og for at andre får muligheten til å selge og kjøpe flotte bruktting, sier Jeanett Herdlevær Kjernlie.

– Og så er det bra for miljøet.

Sammen med moren Randi Kjernlie og datteren Carmen Herdlevær Wasserfall, arrangerer de gjenbruksmarked i Flaktveithallen førstkommende lørdag.

Det arrangerte de noen ganger før pandemien slo til, og nå gleder de seg til en ny runde.

– Det har vært sosialt og koselig. I tillegg kan man gjøre mange varp, fastslår Jeanett.

Nå krysser de fingrene for at mange åsabuere tar turen lørdag.

Og om du ikke er ute etter å kjøpe noe nytt, er du likevel hjertelig velkommen til å ta turen for å slå av en prat og ta en kopp kaffe, understreker trioen.

Få med deg det som skjer i Åsane - og del dine arrangement!

Det skjer mye spennende i Åsane bydel! Heldigvis! Det kan være vanskelig å skaffe seg oversikten, og velge hva man vil prioritere å være med på.

Vi i Bare Åsane har opprettet Facebook-gruppen Det skjer i Åsane bydel. Vi håper du vil melde deg inn, invitere venner og dele relevante arrangement.

Her finner du gruppen.

PS: Følg oss gjerne på Facebook også!

Skal hylle Åsanes frivillige

Helge Jordal kommer til Åsane for å hylle frivilligheten. Bildet er fra Amandaprisutdelingen i 2020. Foto: Jan Kåre Ness /NTB

Helge Jordal kommer til Åsane for å hylle frivilligheten. Bildet er fra Amandaprisutdelingen i 2020. Foto: Jan Kåre Ness /NTB

27. oktober skal frivilligheten i Åsane hylles. Det skjer i Åsane kulturhus.

Blant annet vil artist og skuespiller Helge Jordal og sanger Berit Håpoldøy delta. I tillegg kommer Tertnes skoles Musikkorps og Wenches Glade Trubadurer.

– Publikum vil også få presentert noen eksempler på frivillig arbeid som har hatt og fortsatt har stor betydning for bydelen og dens innbyggere, skriver Åsane Kulturråd og Frivilligsentralen i Åsane om arrangementet.

PS: Vil du få med deg hva som skjer i Åsane? Eller kanskje vil du at flere skal få med seg ditt arrangement? Meld deg gjerne inn i vår Facebook-gruppe, Det skjer i Åsane bydel!

På lørdag kan barna møte heltene i brannvesenet

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

På lørdag er det nemlig åpen dag på blant annet Åsane brannstasjon.

«På programmet står morsomme aktiviteter for hele familien.

Barna kan spyle med brannslange, prøvesitte brannbil og teste brannkunnskapene sine i aktivitetsløypen.

Det blir kafé i alle stasjoner i Bergen, og inntektene går til Burn Camp, som arbeider for brannskadde barn og unge», skriver kommunen på sin nettside.

Du kan besøke brannstasjonen i Åsane fra kl. 11 til 14.

Oppdaterte badetemperaturer: Kanskje årets siste bad?

Foto: Amalie Nord Hagen (arkiv)

Foto: Amalie Nord Hagen (arkiv)

Høstværet er rett rundt hjørnet, så nå er tiden for å utnytte finværet og ta årets kanskje aller siste bad.

Vi kan dessverre ikke lokke med deilige sjøtemperaturer, for da Bare Åsane sjekket Bergen kommune sine oppdaterte målinger, var temperaturene på badeplassene i Åsane overraskende lave.

Men om du er en tøff badenymfe som ikke lar deg skremme av litt lave temperaturer, så er det bare til hoppe i det 🏊‍♀️ Bokstavelig talt!

Her er Bergen kommunes liste over badeplasser i Åsane, med oppdaterte sjøtemperaturer, sist målt 5. september klokken 11:21:

 • Vollane i Eidsvåg: 17,1°C
 • Tømmervågen i Eidsvåg: 17,1°C
 • Toppesanden i Morvik: 15,5°C
 • Storåkervika i Salhus: 15,8°C
 • Hordvikhamnen i Hordvik: 14,3°C
 • Grønskjeret på Tertnes: 16,4°C

Kanskje årets siste bad?

Vollane Foto: Bergen kommune

Vollane Foto: Bergen kommune

Føler du at sommeren gikk fort og at du ikke fikk badet like mye som du hadde ønsket?

Det er ikke for sent! Vi går inn i en ukr fylt med finvær. Ta på deg badebuksen og ta deg en forfriskende dukkert.

Bare Åsane har tidligere tipset om badeplasser i bydelen vår.

Bergen kommune har laget en oversikt over badeplasser i Bergen. Her kan du gå inn og finne badeplasser i din bydel, sjekke vannkvaliteten og sjøtemperaturen.

I oversikten er det seks badeplasser som ligger i Åsane:

 1. Vollane i Eidsvåg. En stor gressbakke, med sandfjære, stupebrett, toalett og informasjonstavle. Parkeringsplass for handicappede, ellers mulig å parkere ved Eidsvåg kirke.
 2. Tømmervågen i Eidsvåg. Barnevennlig badestrand med stupebrett og gressplen. Parkeringsplass for ca. 50 biler med tilkomst fra sør via Strandvegen. Toalett og informasjonstavle.
 3. Toppesanden i Morvik. Liten badeplass i Morvik med sandfjære, grillplass og benker. Litt bratt og kronglete sti fra Lokketoveien, vanskelig tilkomst for rullestol og barnevogn.
 4. Storåkervika i Salhus. Badeplass tilrettelagt med skjellsand. Parkeringsplass for ca. 30 biler. Gangvei, toalett og benk.
 5. Hordvikhamnen i Hordvik. Badeplass med fjære og svaberg. Gangvei fra riksveien. Toalett og en enkel lekeplass. Felles parkering med Hordvikhavn båtlag.
 6. Grønskjeret på Tertnes. Badeplass med flere små sandstrender, gressplen og to stupebrett.

Kanskje årets siste bad?

Foto: Bergen kommune

Foto: Bergen kommune

Føler du at sommeren gikk fort og at du ikke fikk badet like mye som du hadde ønsket?

Det er ikke for sent! Vi går inn i en helg fylt med finvær. Ta på deg badebuksen og ta deg en forfriskende dukkert.

Bare Åsane har tidligere tipset om badeplasser i bydelen vår.

Bergen kommune har laget en oversikt over badeplasser i Bergen. Her kan du gå inn og finne badeplasser i din bydel, sjekke vannkvaliteten og sjøtemperaturen.

I oversikten er det seks badeplasser som ligger i Åsane:

 1. Vollane i Eidsvåg. En stor gressbakke, med sandfjære, stupebrett, toalett og informasjonstavle. Parkeringsplass for handicappede, ellers mulig å parkere ved Eidsvåg kirke.
 2. Tømmervågen i Eidsvåg. Barnevennlig badestrand med stupebrett og gressplen. Parkeringsplass for ca. 50 biler med tilkomst fra sør via Strandvegen. Toalett og informasjonstavle.
 3. Toppesanden i Morvik. Liten badeplass i Morvik med sandfjære, grillplass og benker. Litt bratt og kronglete sti fra Lokketoveien, vanskelig tilkomst for rullestol og barnevogn.
 4. Storåkervika i Salhus. Badeplass tilrettelagt med skjellsand. Parkeringsplass for ca. 30 biler. Gangvei, toalett og benk.
 5. Hordvikhamnen i Hordvik. Badeplass med fjære og svaberg. Gangvei fra riksveien. Toalett og en enkel lekeplass. Felles parkering med Hordvikhavn båtlag.
 6. Grønskjeret på Tertnes. Badeplass med flere små sandstrender, gressplen og to stupebrett.

50 Cent kommer til Åsane

Foto: AP Photo/Chris O'Meara

Foto: AP Photo/Chris O'Meara

Det melder Stiftelsen Vestlandshallen på Facebook.

Den amerikanske artisten slo gjennom med Get Rich or Die Tryin' i 2003.

De mest spilte låtene på Spotify, er In Da Club, Candy Shop, Just A Lil Bit og P.I.M.P.

50 Cent står på scenen i Vestlandshallen 4. oktober.

Bli med å lage vennskapsarmbånd

Foto: Bergen bibliotek

Foto: Bergen bibliotek

Denne sommeren kan barn og unge bli med på «Aktiv sommer» på Åsane bibliotek.

Tirsdag 26. juli klokken 12:00 arrangeres det hobbyverksted på Åsane bibliotek der man kan perle vennskapsarmbånd.

"Kom innom barneavdelingen mellom kl. 12-14 og lag fine vennskapsarmbånd", skriver de på sin nettside.

Er du nysgjerrig på teknologi?

Foto: Bergen bibliotek

Foto: Bergen bibliotek

Denne sommeren kan barn og unge bli med på «Aktiv sommer» på Åsane bibliotek.

Tirsdag 19. juli klokken 12:00 arrangeres det teknologidag for barn på Åsane bibliotek.

"Vi finner frem Kubo og Sphero i barneavdelingen. Enkle og gøye aktiviteter som passer for alle. Kom innom mellom kl. 12 og 14", skriver de på sine sider.

Dette kan barna finne på i sommer

Bergen kommune har ulike sommeraktiviteter for barn og unge. I Åsane kan de blant annet gjøre dette:

 • Kreativt verksted fra 11. til 15. juli. Dette er for 1.-3. trinn og 4.-7. trinn.
 • Trolldomsakademiet fra 30. til 31. juli for de mellom 10-15 år.
 • Parkourkurs 11. til 14. juli. Da Bare Åsane sjekket oversikten, var det fult for 1.-2. klasse, men det var fremdeles ledige plasser fra 3. klasse og oppover.
 • Podcast-kurs 8. til 12. august for ungdom.

Alle aktivitetene foregår i Åsane kulturhus.

Bli med på snekreverksted

Foto: Bergen bibliotek

Foto: Bergen bibliotek

Denne sommeren kan barn og unge bli med på «Aktiv sommer» på Åsane bibliotek.

Tirsdag 12. juli 11:00 arrangeres det snekreverksted for barn på Åsane bibliotek.

"Vi finner frem planker, skruer og skrutrekker. Sammen lager vi noe skikkelig fint", skriver de på sine sider.

Kurset passer best for barn mellom 9-12 år og vil vare i ca. 2-3 timer.

Ta en overnatting i Åsanes flotte natur!

Teltplass like ved Veten Foto: Google maps

Teltplass like ved Veten Foto: Google maps

Det var mange åsabuere som gikk til innkjøp av friluftsutstyr under pandemien for å tilbringe mer tid ute i naturen.

Vi i Bare Åsane har funnet et par steder man kan slå opp telt eller henge opp hengekøye.

Bildet øverst viser hvor teltplassen ved Veten ligger. Her går det en sti hele veien fra toppen av Veten, og videre går man et lite stykke opp i terrenget.

Storøya i Eidsvåg Foto: Google maps

Storøya i Eidsvåg Foto: Google maps

På Storøya i Eidsvåg er det også mulig å slå opp telt. For å komme seg til øyen, krever det at man får skyss med båt. På øyen finnner du gressflate egnet for lek, opphold og telting.

God tur! 😄

Blåbærsesongen er rett rundt hjørnet!

Blåbær på Rollandsfjellet Foto: Marielle Tøsse

Blåbær på Rollandsfjellet Foto: Marielle Tøsse

Å plukke bær er kjekt for både store og små. Det er masse godt som kan lages av blåbær!

Bare Åsane observerte blåbær på Rollandsfjellet.

Modne blåbær regnes å være fra midten av juli til slutten av august.

Gjør deg klar, og finn frem bærplukker og bøtte 🫐

Deilige temperaturer i sjøen for alle badenymfer! 😎

Foto: Marielle Tøsse

Foto: Marielle Tøsse

Temperaturene i sjøen har steget noen grader den siste uken. Nå begynner badesesongen for alvor folkens!

Her er de ferskeste målingene for badeplassene i Åsane:

Vollane: 18,8 grader.

Tømmervågen: 18,6 grader.

Toppesanden: 17,5 grader.

Storåkervika: 16,4 grader.

Hordvikhamnen: 18,5 grader.

Grønskjeret: 17,4 grader.

Første soldag denne uken 🌞

Foto: Skjermbilde yr.no

Foto: Skjermbilde yr.no

I dag blir det solskinn fra morgen til kveld, ifølge Yr. Gradene vil stige utover dagen, og det vil bli en skikkelig sommerdag i Åsane.

Temperaturene vil ligge på 18 til 28 grader.

Vi oppfordrer alle åsabuere til å komme seg ut i finværet i dag!

Turtips: Åsanes luftigste sti

Utsikt fra Ulskebjørnen Foto: Den Norske Turistforening

Utsikt fra Ulskebjørnen Foto: Den Norske Turistforening

Rundtur fra Jordal i Eidsvåg via Åsanes skjulte perle Ulskebjørnen.

 • Turstart: Jordal
 • Lengde: 5,6 km
 • Stigning totalt: 509 hm
 • Tidsbruk: 2 - 3 timer

Turen starter innerst i Jordal og går via beiteområdet og til Stallane, videre går turen i bratt terreng oppover lien med vakker utsikt over Jordal. Etter ca. 20 minutters stigning kan man nyte den nydelige utsikten.

Fra Ulskebjørnen følger man en sti tilbake i retning Vindalen. Her går man over det luftige Vindalsskaret.

Rett etter Vindalsskaret tar man til venstre mot Stangelifjellet istedenfor å følge veien mot Storsåta.

Fra Stangelifjellet går stien forbi Setervatnet og videre ned til parkeringen.

Turtips: En fantastisk fjelltur i Åsane

Utsikt fra Tellevikafjellet. Foto: Den Norske Turistforening

Utsikt fra Tellevikafjellet. Foto: Den Norske Turistforening

Ønsker du deg en lang og flott tur, nydelig og variert natur, spennende terreng og det helt uten å reise ut av Åsane? Da er dette turen for deg!

 • Turstart: Håkonsplass / Baugtveit parkeringsplass
 • Lengde: 11 km
 • Stigning totalt: 900 hm
 • Tidsbruk: 5 - 6 timer
 • Trasé: Baugtveit (170 moh) – Høgstefjellet (464 moh) – Rimmaskaret (275 moh) - Veten (487 moh)- Sætregården (225 moh) - Tellevikafjellet (391 moh) – Nordgardsfjellet (355 moh) - Baugtveit
Flott utsikt på vei til Veten Foto: Den Norske Turistforening

Flott utsikt på vei til Veten Foto: Den Norske Turistforening

Denne turen går stort sett i tydelige stier, noen steder er bedre merket enn andre. Vær obs på at man tar av i «dumpen» etter Høgstefjellet mot Rimmaskaret, her er det noe utydelig å se stikrysset.

Hele turen går i ulendt terreng og det er viktig med gode fjellsko.

Retningsskilt Baugtveit Foto: Den Norske Turistforening

Retningsskilt Baugtveit Foto: Den Norske Turistforening

Turen starter ved parkeringsplassen på Baugtveit, og derfra går man på sti oppover Furbudalen, via Midtfjellet til Høgstefjellet. Oppover hit er det god og tydelig sti.

Ned fra Høgstefjellet tar man av i et noe dårlig merket stikryss mot Rimmaskaret. Her går man over et lite myrfelt og finner stien igjen inni skogen, holder den til grusveien over Rimmaskaret som skal krysses og så er man på vei oppover igjen, til Veten.

På Veten er det ypperlig for pause med nydelig utsikt før man vender nedover mot Sætregården, går gjennom gården og opp bak kiosken mot Tellevikafjellet.

Fra Tellevikafjellet og til Nordgårsfjellet er det fin sti og følge, tilrettelagt med både glopper og skilt.

Fra Nordgårdsfjellet er det kort vei ned til Baugtveit og rundturen er ferdig.

I skogen ned fra Høgstefjellet mot Rimmaskaret. Foto: Den Norske Turistforening

I skogen ned fra Høgstefjellet mot Rimmaskaret. Foto: Den Norske Turistforening

Åsanes magiske badeplasser

Foto: Bergen kommune

Foto: Bergen kommune

Bergen kommune har laget en oversikt over badeplasser i Bergen. Her kan du gå inn og finne badeplasser i din bydel, sjekke vannkvaliteten og sjøtemperaturen.

I oversikten er det seks badeplasser som ligger i Åsane:

 1. Vollane i Eidsvåg. En stor gressbakke, med sandfjære, stupebrett, toalett og informasjonstavle. Parkeringsplass for handicappede, ellers mulig å parkere ved Eidsvåg kirke.
 2. Tømmervågen i Eidsvåg. Barnevennlig badestrand med stupebrett og gressplen. Parkeringsplass for ca. 50 biler med tilkomst fra sør via Strandvegen. Toalett og informasjonstavle.
 3. Toppesanden i Morvik. Liten badeplass i Morvik med sandfjære, grillplass og benker. Litt bratt og kronglete sti fra Lokketoveien, vanskelig tilkomst for rullestol og barnevogn.
 4. Storåkervika i Salhus. Badeplass tilrettelagt med skjellsand. Parkeringsplass for ca. 30 biler. Gangvei, toalett og benk.
 5. Hordvikhamnen i Hordvik. Badeplass med fjære og svaberg. Gangvei fra riksveien. Toalett og en enkel lekeplass. Felles parkering med Hordvikhavn båtlag.
 6. Grønskjeret på Tertnes. Badeplass med flere små sandstrender, gressplen og to stupebrett.

Her kan du låne fritidsutstyr gratis

Foto: Arkiv/Bergen kommune

Foto: Arkiv/Bergen kommune

Bergen kommunes etat for idrett har tre BUA-ordninger i Bergen kommune, der en av de holder til inne i Åstveithallen. 

På BUA kan du låne aktivitetsutstyr, som ski, slalom, sykkel, SUP og tur- og friluftlivsutstyr helt gratis. Utstyr kan reserveres i forkant.

BUA er et nasjonalt nettverk som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter, skriver de på sine sider.

Åpner Norges største sykkelbutikk i Åsane

Foto: Amalie Nord Hagen

Foto: Amalie Nord Hagen

4. juni åpner E-Wheels Norges største elsykkelbutikk i Myrdalsvegen 22 på Nyborg, rett ved Horisont.

Lokalet er på 900 kvm. med butikk, testsenter og verksted.

– Så fort butikken åpner ønsker vi alle velkommen for å både se og prøvekjøre våre mest populære el-sparkesykler og el-sykler, skriver de på sine sider.