Bare Åsane ankommer Circle K ved Åsane terminal sulten for lønsj.
Jeg kommer inn dørene på denne vakre søndagen og Circle K er full av mennesker.
De har et stort utvalgt av variert «bensinstasjonmat». Mye ferdigpakket smørbrød, en del pizza, samt sitt eget grillutvalg.
Jeg blir møtt av en veldig smilende og hyggelig arbeider som tar min bestilling kjapt.
Jeg bestiller 100 grams Superburger til kroner 65 og en Salami inferno Flatbread til kroner 74.
Jeg får maten og begynner først med burgeren. Kjøttet er dessverre overkokt og mangler krydder og generelt smak. Burgeren kommer med burgerdressing, salat, rødløk, sylteagurk, bacon og ost.
Burgeren er god, den er fullt spiselig, men blir fort litt kjedelig. Heldigvis er det ikke den dyreste burgeren i verden, så man kan ikke forvente så veldig mye.
Salami inferno er et flatbrød fylt med ost og tynne spicy skiver med salami. Brødet er både ubehagelig hardt og mykt. Det gir en ubehagelig tekstur, men det smaker godt. Salamien gir en god piff til brødet, men dessverre er den litt tørr og mangler enten mer ost eller noe form for dressing.
Positivt:
Hyggelig service
Godt utvalg
Gode priser
Negativt:
Litt manglende smaker
Oppsummering:
Circle K har et stort utvalg av mat i alle varianter og fasonger. Det er en hyggelig betjening som smiler fra øre til øre. Dessverre bommer de på smakene og tilberedelse av maten, noe som ikke forbauser. Circle K er ikke et dårlig sted for lunsj, men jeg anbefaler ikke å dra hit med mindre man må.
Bare Åsane ankommer Roald’s Kro klokken 1800 klar for middag.
I 20 år har Roald’s Kro vært et fast syn for de fleste i Åsane og fra flere i Bergen.
Kroen har alltid vært et sted hvor man finner tradisjonell husmannskost samt gatekjøkken og tipping.
Kroen er som kroen alltid har vært, ikke det koseligste lokalet men et lokale som nesten alltid er fylt opp av stamgjestene. Stamgjestene til Roald’s Kro er ikke av den yngre garde, tvert imot.
Bare Åsane ankommer lokalet og det er så og si fylt opp, bare en liten avdeling er tom men blir snart stengt av.
Vi finner oss et bord og går bort til disken hvor man bestiller maten. Menyen står både på tavler over disken samt på små tavler på disken. Menyen er stor og inneholder alt mulig.
Roald’s er for det meste kjent for sine tradisjonsretter, og torsdag er raspeballe dagen, så da må det selvsagt bli det.
Vi står i disken en god stund, hvor servitøren trykket og trykket på maskinen mens fire kunder stod i ro. Vi stod i rundt 10 minutter før vi fikk bestilt hvor det gikk ytterligere 5 minutter.
Vi bestiller Raspeballer til kroner 230, Kjøttkaker til kroner 190, Aspargessuppe til kroner 90 og barnepizza til kroner 85.
Det tar litt tid før maten kommer, litt for lang tid etter hva vi bestilte. Det er retter som på slike steder er raskt prosessert på kjøkkenet og burde ha blitt sendt ut raskere. Men vi tror at barnepizzaen holdt tilbake bestillingen.
Maten kommer og vi blir fort imponert over den varme, smakfulle hvite aspargessuppen. Den er veldig godt balansert og varmer godt opp. Porsjonen er stor i forhold til prisen, nesten litt for stor, men det er ikke negativt. Ingenting å sette fingeren på.
Kjøttkakene er nok det mest bestilte på menyen, og vi gledet oss til gode møre kjøttkaker. Dessverre er kakene kompakte, det smaker godt men de er litt som gummikuler.
Sausen er smakfull og treffer slik den skal, potetene er møre og faller fra hverandre, mens den store porsjonen med pose lagd ertestuing ikke faller i smak. Den er tørr i teksturen og smaker ingenting.
Raspeballene er gode men er også litt for faste og litt for seige, men smaken sitter som den skal. Svineknoken er akkurat slik den skal være, sammen med vossakorven og kålrabistappen binder alle smakene sammen. En raus porsjon som metter de fleste.
Jeg bestilte barnepizza for å se hvilket utvalg de hadde til de unge, og for å se hvordan pizzaen var. Pizzaen er av det enkleste slag, den smaker lite. Pizzabunnen er fin men osten er ikke stekt lenge nok, den ligger som et tungt teppe over deigen. Sausen er alt for anonym og smaker ingenting, så all smaken kommer fra den kokte skinken på toppen.
Positivt:
Hyggelig service
Gode priser for mengde mat
Gode smaker
Negativt:
Går litt treigt med kjøkkenet og servitøren
Litt faste kjøttkaker
Oppsummering:
Roald’s Kro er og kommer alltid til å være matstedet for den eldre garde. Maten er tradisjonsrik og treffer som oftest hvor den skal. De er de utallige gjestene som gjør Roald’s Kro koselig å sitte på, akustikken er fin og det er kjekt å se mennesker som koser seg med maten.
- Kebaben har en veldig god lefse, den har akkurat riktig tekstur, skriver matanmelder Simon Nilsen. han har vært på Åsane Grill & Pizza og testet kebaben. Foto: Simon Nilsen