Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Grand Caffe Venezia

- Grand Caffé Venezia er en institusjon i Åsane, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Grand Caffé Venezia er en institusjon i Åsane, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Grand Caffe Venezia Åsane Storsenter
  • Besøkt: 27.05 kl. 1800

Bare Åsane ankommer Grand Caffé Venezia, uten bordreservasjon.

Grand Caffé Venezia åpnet dørene sine i Åsane i 1992, og har siden den tid hatt ord på seg for å servere italiensk pizza og pasta med høy kvalitet.

Gjennom årene har Grand Caffé Venezia gått gjennom en del endringer og har pusset opp lokalet sitt, og forstørret menyen sin.

Vi blir møtt av et smilende kjøkkenteam, som forteller oss at det er bare å velge bordet vi måtte ønske. Raskt etter ankommer servitøren med menyen.

Lokalet er rent og pent, Grand Caffé Venezia har nå lukket av lokalet med glassvegger. Det gjør at susen fra de store og travle kjøpesenter-gangene forsvinner.

Interiøret setter en koselig og avslappende atmosfære.

- Den smaker godt, men mangler det lille for at den er en innertier. Foto: Simon Nilsen

- Den smaker godt, men mangler det lille for at den er en innertier. Foto: Simon Nilsen

Menyen begynner med de gode gamle italienske pizzaene og pastaene. Så tar den en helomvending, og tilbyr oss mat fra både meksikansk og kinesisk kjøkken. Vi undrer oss hvorfor en så veletablert og Åsane-kjent italiensk restaurant nå tilbyr kinesisk og meksikansk mat?

Vi bestiller flere forskjellige retter for å teste ut menyen, det blir bestilt:

Glutenfri Pizza Regina til kr 185, Sinfonia Pizza til kr 185, Spaghetti Bolognese til kr 149, Gratinert Tortellini til kr 165, Hvitløksbrød til kr 55, Bruschetta til kr 75 og Cheese Balls til kr 95.

Maten kommer raskt. Det første vi prøver er hvitløksbrødet, som lukter som stekt hvitløk. Dessverre er hvitløken akkurat litt for mye stekt, og det setter en skarp smak i munnen.

Brødet er også litt tørt, og hadde hatt veldig godt av en god pensling med ferskt hvitløkssmør rett før servering.

Bruschetta kommer som gratinert med ost på tommen av tomatbitene. Den smaker godt, og er akkurat passe stekt.

De frityrstekte ostekulene smaker voldsomt av ost, og den smaken er overdøvende. Man mister smak av krydderet. De akkurat ikke ferdig stekt på innsiden, som gjør at osten ikke er helt smeltet.

Forøvrig er nok disse ostekulene avhengighetsskapende, og de blir fort spist opp.

Spaghetti bolognese, vanligvis en sikker vinner, sitter ikke helt. Pastaen er akkurat kokt litt for lite, den blir litt for al dente.

Bolognese-sausen er for tynn og dekker ikke spaghettien. Den ligger mer i bunnen av tallerknen. Den smaker godt, men mangler det lille for at den er en innertier.

Gratinert tortellini smaker godt, og er en perfekt regnværs rett. Små tortellinier ligger under et alt for tungt teppe med smeltet ost. Osten overdøver de milde smakene, og gjør også at tortelliniene revner fra hverandre når man spiser.

Glutenfri pizza topper måltidet. En overraskende god, glutenfri bunn, som føles ut som en vanlig deigbunn.

Pizza Regina kommer med pepperoni, biff og bacon. Vi ba kjøkkenet om å steke den ekstra, og gjøre den sterk - og det løftet pizzaen. Det lille kicket gjør at smakene blir fremhevet ekstra.

Sinfonia kommer med parmaskinke, ferske tomater, ruccola og oliven og smaker godt, men er litt for ujevnt stekt. Pizzakantene er myke, og gir ikke den gode krønsjen. Den smaker godt, men er litt tørr.

Positivt:

  • Hyggelig personale
  • Effektiv service
  • Gode smaker

Negativt:

  • For stor og forvirrende meny
  • Mangler finesse i arbeidet for å nå toppen

Oppsummering:

  • Grand Caffé Venezia er en institusjon i Åsane, en restaurant Åsane har godt av og trenger. Men det er trist å se at de utvider menyen med retter fra andre land. Utvidelsene gjør ikke menyen bedre. I fremtiden håper jeg at de fjerner de unødvendige rettene, og fokuserer på å forsterke sine italienske retter
- Bruschetta smaker godt, og er akkurat passe stekt, mener anmelderen. Foto: Simon Nilsen

- Bruschetta smaker godt, og er akkurat passe stekt, mener anmelderen. Foto: Simon Nilsen

Gå til forsiden ->