Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Roald’s Kro

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Roald’s Kro klokken 1800 klar for middag.

I 20 år har Roald’s Kro vært et fast syn for de fleste i Åsane og fra flere i Bergen.

Kroen har alltid vært et sted hvor man finner tradisjonell husmannskost samt gatekjøkken og tipping.

Kroen er som kroen alltid har vært, ikke det koseligste lokalet men et lokale som nesten alltid er fylt opp av stamgjestene. Stamgjestene til Roald’s Kro er ikke av den yngre garde, tvert imot.

Bare Åsane ankommer lokalet og det er så og si fylt opp, bare en liten avdeling er tom men blir snart stengt av.

Vi finner oss et bord og går bort til disken hvor man bestiller maten. Menyen står både på tavler over disken samt på små tavler på disken. Menyen er stor og inneholder alt mulig.

Roald’s er for det meste kjent for sine tradisjonsretter, og torsdag er raspeballe dagen, så da må det selvsagt bli det.

Vi står i disken en god stund, hvor servitøren trykket og trykket på maskinen mens fire kunder stod i ro. Vi stod i rundt 10 minutter før vi fikk bestilt hvor det gikk ytterligere 5 minutter.

Vi bestiller Raspeballer til kroner 230, Kjøttkaker til kroner 190, Aspargessuppe til kroner 90 og barnepizza til kroner 85.

Det tar litt tid før maten kommer, litt for lang tid etter hva vi bestilte. Det er retter som på slike steder er raskt prosessert på kjøkkenet og burde ha blitt sendt ut raskere. Men vi tror at barnepizzaen holdt tilbake bestillingen.

Maten kommer og vi blir fort imponert over den varme, smakfulle hvite aspargessuppen. Den er veldig godt balansert og varmer godt opp. Porsjonen er stor i forhold til prisen, nesten litt for stor, men det er ikke negativt. Ingenting å sette fingeren på.

Kjøttkakene er nok det mest bestilte på menyen, og vi gledet oss til gode møre kjøttkaker. Dessverre er kakene kompakte, det smaker godt men de er litt som gummikuler.

Sausen er smakfull og treffer slik den skal, potetene er møre og faller fra hverandre, mens den store porsjonen med pose lagd ertestuing ikke faller i smak. Den er tørr i teksturen og smaker ingenting.

Raspeballene er gode men er også litt for faste og litt for seige, men smaken sitter som den skal. Svineknoken er akkurat slik den skal være, sammen med vossakorven og kålrabistappen binder alle smakene sammen. En raus porsjon som metter de fleste.

Jeg bestilte barnepizza for å se hvilket utvalg de hadde til de unge, og for å se hvordan pizzaen var. Pizzaen er av det enkleste slag, den smaker lite. Pizzabunnen er fin men osten er ikke stekt lenge nok, den ligger som et tungt teppe over deigen. Sausen er alt for anonym og smaker ingenting, så all smaken kommer fra den kokte skinken på toppen.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode priser for mengde mat
  • Gode smaker

Negativt:

  • Går litt treigt med kjøkkenet og servitøren
  • Litt faste kjøttkaker

Oppsummering:

Roald’s Kro er og kommer alltid til å være matstedet for den eldre garde. Maten er tradisjonsrik og treffer som oftest hvor den skal. De er de utallige gjestene som gjør Roald’s Kro koselig å sitte på, akustikken er fin og det er kjekt å se mennesker som koser seg med maten.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Gå til forsiden ->