Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Tertnes Kinamat

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Tertnes Kina Restaurant uten reservasjon.

Tertnes Kro var viden kjent i Bergen for sin tradisjonelle hverdagskost. I nesten 26 år var Tertnes Kro den samme, frem til august 2008 når Chun Ming Choi og Jian Min Li tok over og startet Tertnes Kina Restaurant.

Tertnes Kina Restaurant er en restaurant som har vært på Tertnes i 14 år, og har servert kinesisk mat og ønsket å gi denne bydelen et utvalg av Asia.

Vi ankommer lokalet, som er tomt for gjester, denne vakre sommerdagen. Vi går inn døren og blir møtt av den smilende servitøren, som sier at vi kan sitte oss hvor enn vi vil. Vi bestemmer oss for å sette oss ute, grunnet det vakre sjeldne sommerværet.

Det er mye take-away trafikk denne dagen.

Uteserveringen er nokså koselig. Bare noen av stolene har puter, puter som ikke har blitt vasket på en stund, virker det som. På de fleste bordene står det askebeger, som ikke har blitt tømt.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Vi får menyen og blir fort interessert i det billige tilbudet Middag for 2 til kroner 228 per pers, og bestemmer oss for å bestille det.

Vi bestiller inne ved baren, og får maten ikke lenge etter.

Første retten er en veldig snodig vårrull, en stor vårrull som jeg aldri tidligere har sett i min karriere.

Den komme enslig på en tallerken - uten noe form for saus, så vi må spørre servitøren etter saus. Hun komme fort tilbake med sweet chili.

Vårrullen er hjemmelaget og inneholder en generøs mengde med kål, som overdøver de andre komponentene i retten, som kylling og løk.

Vårrullen er nesten vanskelig å spise, grunnet den store størrelsen. Vårrullen smaker dessverre lite og har for det meste smak av kål. Sweet chili-sausen redder retten med sin søte og spicy smak.

Raskt etter kommer de to neste rettene.

Biff med XO-saus, frityrstekt svin med sursøt saus og kokt ris.

Biff XO har forskjellig smak, noen biter er møre, noen er seige, noen smaker ferskt og noen smaker gammelt.

Grønnsakene i retten er fremdeles rå, og det gjenspeiles i smaken. Sausen er unormalt søt og mangler sitt ikoniske umami spicye-preg.

Frityrstekt svin er veldig fint frityrstekt, har en knasende god skorpe, men dessverre er svinet seigt som gjør at man tygger og tygger på det.

Her lider også grønnsakene av det samme som hos Biff XO: de er rå. Sausen er sticky og sursøt, slik den skal være, men den mangler balanse mellom smakene.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode priser
  • Rask servering

Negativt:

  • Ubalanse i rettene
  • Seigt kjøtt

Oppsummering:

Tertnes Kina Restaurant er en institusjon i Åsane og har vært det siden de startet. De har et stort potensiale til å skape en fantastisk restaurant med unike kinesiske retter, men taper på ubalanse i rettene. Det hadde vært kjekt å få frem flere unike kinesiske retter, som kan trekke et større publikum.

Gå til forsiden ->