Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Ukens lønsjtips i Åsane

Ukens lønsjtips: 7 Eleven Åstveit

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer 7 Eleven på Åstveit, klar for lunsj.

7 Eleven fikk for noen år tilbake fried chicken servering ved bensinstasjonen.

Nå er slik at 7 Eleven ikke er vide kjent for sine kulinariske måltider. De er mer for raske og lette retter som man skal kunne ta med seg som take-away, og det har de gjort riktig her.

Utvalget er nokså stort, det finnes flere valg.

Det blir bestilt Medium mix til kroner 95, Tilbehør mix til kroner 69, Dressinger til kr 30 og Dirty Fries til kroner 55.

Prisene er ikke stive i henhold til hvor mye mat man får.

Det tar ikke lang tid før maten kommer.

Medium mixen består av kylling nuggets, vinger og egentlig tender filets, men det var noe de ikke hadde denne dagen så jeg fikk flere nuggets. Nuggetsene og vingene har fin krønsj og smaker godt men er dessverre litt tørr alene. Det trengs dipper til.

De har seks dipper å velge mellom, jeg valgte Bernaisé, Aioli og Bourbon glaze. Bernaisén er best og smaker som den skal, samme er Aiolien mens Bourbon glazen er den svakeste og er ikke anbefalt.

Tilbehør mixen består av løkringer, mozzarella sticks og chili cheese. Alle har en fin krønsj, hvor chili cheese trumfer sterkest på smak. Løkringene er slik de skal være og passer perfekt med bernaisé dressingen. Dessverre er mozzarella sticksene er ikke stekt lenge nok, de er faste og har ikke den smeltet osten teksturen.

Dirty fries er den beste retten som består av pomme frites med ostesaus, baconbiter og syltet jalapénos. En grisete rett som metter godt.

Positivt:

  • Godt utvalg
  • Gode priser

Negativt:

  • Litt manglende smak

Oppsummering:

7 Eleven er det riktige stedet i Åsane for å spise usunn fried chicken til en billig penge. Det er ikke anbefalt gå her hver dag men i ny og ne er det lov å skeie litt ut å spandere noen kalorier på seg selv. Smakene er enkle men gode og rommer cravings behovet.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Ukens lønsjtips: Mat på farten

- Wow! For noen smaker de har på maten! skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Wow! For noen smaker de har på maten! skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Mat på farten - Åsane Storsenter
  • Besøkt: 28. juli klokken 1430

“Mat på farten” er ett av de nye mattilbudene i Åsane. Det er lokalisert på parkeringsplassen mellom Åsane Storsenter, bygg B og D.

Denne lille food trucken har ikke det mest innbydende utseende. Men: wow! For noen smaker de har på maten!

Solen skinner når jeg ankommer food trucken, og jeg blir møtt av den smilende og hjelpsomme arbeideren. Hun forteller meg om sine favoritter, og jeg følger hennes anbefalinger.

Det blir bestilt en Kylling heaven baguette til kroner 69 og en Buffalo wings til kroner 72.

Det går kjapt, og maten blir servert raskt.

Buffalo vingene er helt fantastiske! De er helt riktig varmebehandlet, med saftig kyllingkjøtt. Glazen rundt er akkurat passe spicy, og gjør slik en BBQ saus skal gjøre.

Baguetten kommer varm, med kyllingkjøtt, kål og ost.

Kyllingen er mør og saftig og smaker veldig godt. Den har en liten, sterk piff i seg som løfter smakene frem.

I bunnen av baguetten ligger veldig tynnkuttet kål, som er kald og som gir litt mer tekstur til bagutten.

Positivt:

  • Veldig gode smaker
  • Gode priser
  • Hyggelig service

Negativt:

  • Ingen

Oppsummering:

  • Mat på Farten er et fantastisk sted for å spise lunsj, enten å sitte på deres to bord utenfor trucken eller å ta med seg. De har et enkelt menyvalg av varme/kalde baguetter, wraps og Buffalo wings.

* Les flere spisetips fra Åsane her!

––-

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Bakst & Brygghuset

Bakst & Brygghuset. Foto: Simon Nilsen

Bakst & Brygghuset. Foto: Simon Nilsen

Sted: Bakst & Brygghuset

Besøkt: 21. juni klokken 1200

Bare Åsane ankommer Bakst & Brygghuset på Industrihuset klokken 1200 til lønsj.

Bakst & Brygghuset ble stiftet i 2016, og har siden den tid levert langtidshevet brød til Åsanes beboere.

Bakst & Brygghuset er også sertifisert som håndverksbakeri. Det kan man virkelig forstå når man ankommer det travle lokalet.

Lokalet er stort, og det er en del lyd fra flere aktive bakere og fra maskiner. Lydene kan nok være for mye for enkelte, men jeg synes det er med på å sette en viss atmosfære i lokalet. Man føler seg en del av bakerne når man hører eltemaskinene og ovnene jobbe på sitt hardeste.

Luktene er fantastiske. Det lukter nystekt brød, sukker og søtt.

Bakst & Brygghuset har et imponerende utvalg av sorterte godsaker, fra nystekte brød til kaker, terter, smørbrød - samt tørrvarer i de store hyllene og noe ferskvare.

Jeg bestiller en Brie & Pesto sandwich til kr 74.

Det blir fortalt at brødet er et flatt krydderbrød. Det er noe av det beste brødet jeg har smakt i min karriere. Brødet er akkurat riktig sprøtt og mykt. Det er behagelig tynt, noe som gjør at man ikke strever med å bite over det.

Fyllet er godt. Brien er god, og er ikke overdøvende. Pestoen er rikelig påsmurt og smaker friskt.

Den eneste jeg reagerte på er tomaten, som kunne ha vært kuttet litt tynnere. Når alt annet i sandwichen er tynt kuttet, så blir tomatbitene litt for store, og lager en litt feil tekstur i sandwichen.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Godt utvalg
  • Gode smaker & teknikker

Negativt:

  • Kan være litt mye lyd for enkelte
Brie & Pestosandwich. Foto: Simon Nilsen

Brie & Pestosandwich. Foto: Simon Nilsen

Oppsummering:

Bakst & Brygghuset er akkurat det som Bergen og omegn ikke har nok av: skikkelig håndverk. Bakst & Brygghuset imponerer med sitt talent, og sitt fokus på smak. Det skinner frem i produktene deres. Et bakeri enda flere bør reise til - hver dag - for våre brød- og lønsjcravings.

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Åsane Grill & Pizza

- Kebaben har en veldig god lefse, den har akkurat riktig tekstur, skriver matanmelder Simon Nilsen. han har vært på Åsane Grill & Pizza og testet kebaben. Foto: Simon Nilsen

- Kebaben har en veldig god lefse, den har akkurat riktig tekstur, skriver matanmelder Simon Nilsen. han har vært på Åsane Grill & Pizza og testet kebaben. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Åsane Grill & Pizza - Åsane Storsenter
  • Besøkt: 12. juni klokken 1230

Åsane Grill & Pizza åpnet dørene sine i 1998, og har siden den tid vært et fast spisested for mange i Åsane.

De har servert kebab, som har vært omtalt som Åsanes beste, og jeg har selv vokst opp med mat fra Åsane Grill & Pizza.

Jeg kommer tidlig på en søndag, og blir dessverre møtt av en medarbeider som ikke smiler.

Jeg bestiller kjapt en Kyllingkebab til kr 133.

Den ble hurtig lagd, mens lokalet blir fylt opp av sultne gjester.

Kebaben har en veldig god lefse, den har akkurat riktig tekstur. Kyllingkjøttet er smakfullt og saftig. Det har hint av varme krydder, som passer veldig godt med den ferske isbergsalaten.

Isbergsalaten gir retten en god krønsj, og overdøver ikke smakene slik mange andre salater ville gjort.

Dressing i kebaben har en søtlig smak, som til en viss grad overdøver de andre smakene, men den tilfører samtidig retten den riktige mengden saftighet.

Kebaben holder høyt nivå, og blir fort spist opp.

Positivt:

  • Gode priser
  • Gode smaker

Negativt:

  • Litt mangel på service

Oppsummering:

Åsane Grill & Pizza er et passende sted for en kjapp lunsj i lokalet, eller for å ta med seg videre. Kebaben kan absolutt anbefales.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Spiseriet

- Spiseriet er et veldig hyggelig, nytt sted på Åsane Storsenter, mener BÅs matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Spiseriet er et veldig hyggelig, nytt sted på Åsane Storsenter, mener BÅs matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Spiseriet Åsane Storsenter
  • Besøkt: 7. juni klokken 1230

Spiseriet er ett av flere spisesteder i Åsane som åpnet under pandemien.

Spiseriet er et veldig hyggelig, nytt sted på Åsane Storsenter. De har dekorert lokalet til å bli en behagelig og pen kafé.

Det er ikke mange gjester når vi ankommer, så vi tar det beste bordet. Vi legger fra oss sakene våre, og går til disken hvor menyen står. Vi blir møtt av en smilende og hjelpsom servitør, som tar imot bestilling vår.

Vi bestiller Fish & Chips til kr 179 og Egg & Bacon-smørbrød.

Vi får kjapt drikke og bestikk til bordet, og like etter kommer maten.

* Sjekk ut Bare Åsane sin matguide til Åsane

Fish & Chips ser veldig pen ut. Pomme frites er riktig stekt og er smakfull.

Fisken kan virke som ikke fersk. Den flaker ikke slik den skal. Den smuldrer mer opp når den skjæres i, men den smaker godt.

Retten kommer med en dip, som kan minne og majones. Her savner vi veldig tartar-sausen som tradisjonelt er med. Grunnen til det, er at man trenger en del syre til maten. Fish & chips er to fete elementer som trenger noe surt for å løfte retten.

Egg & bacon-sandwich ser veldig pen ut. Retten mangler litt smak og krydder. Den blir fort tam. Eggene er litt for mye stekt etter vår smak. Hadde ønsket er god, rennende plomme. Brødet er litt seigt, og kunne ha løftet retten veldig om den ble toastet før servering.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • God meny
  • Godt utvalg

Negativt:

  • Mangler smak
  • Mangler teknikk på rettene

Oppsummering:

Spiseriet er en veldig behagelig og varm kafé - et hyggelig møtested for et godt måltid på et travelt kjøpesenter. De mangler litt teknikk på maten for at stedet blir en innertier for lunsj og middag for de vandrende kjøpesenterentusiastene.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Jordbærpikene

- Jordbærpikene er en trivelig og travel restaurant, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Jordbærpikene er en trivelig og travel restaurant, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Jordbærpikene Horisont
  • Besøkt: 28.05 kl 1330 - 1415

Jordbærpikene er - relativt sett - en nykommer i Åsane. De kom med åpningen av Horisont.

Jeg kan med en gang slå fast: Jordbærpikene er en trivelig og travel restaurant.

Jeg blir møtt av to smilende servitører, som anbefaler Bruschetta med avokado og tomat til kr 179.

Lokalet er pent og rent, interiøret er koselig og setter riktig atmosfære som passer med resten av stilen.

Maten kommer raskt, og ser veldig godt ut:

En stor bruschetta med store biter med avocado, salat og cherrytomater. På toppen av bruschettaen ligger det hjemmelagde frityrstekte potetchips, som smaker veldig godt.

Brødet er perfekt tykt og stekt. Tomatene smaker godt i urtesausen de er marinert i.

Dessverre har kjøkkenet lagt på umodne, store biter med avocado. Den smaker ingenting og gir retten er litt tung tekstur.

Alt annet er sprøtt og hardt, og jeg hadde håpet på myke, tynne skiver med avocado.

Bruschettaen er litt for høy, med råvarer som gjør at den er litt vanskelig å spise. For øvrig smaker den veldig godt, og holder et høyt nivå.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • God meny med godt utvalg
  • Gode smaker

Negativt:

  • Mangler litt finesse i arbeidet

Oppsummering:

Jordbærpikene er et fint tilskudd til utvalget av spisesteder i Åsane. Det er et perfekt sted for lunsj, og gode og enkle retter gjort ordentlig. Lokalet er pent og har plass til mange, men man må forvente litt støy fra kjøpesenterkunder som haster forbi.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Baker Brun

- Den ferskpressede appelsinjuicen er frisk, og har akkurat passe mengde med fruktkjøtt, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Den ferskpressede appelsinjuicen er frisk, og har akkurat passe mengde med fruktkjøtt, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Baker Brun Åsane Storsenter
  • Besøkt: 28.05 kl 1230 - 1300

Bare Åsane ankommer Baker Brun klokken 1230 for lønsj.

Baker Brun har bakt ferske brød siden 1893, og holder tradisjonen ved like. Baker Brun på Åsane Storsenter er en fryd. Disken er fylt med vakre og godtluktende bakverk.

Jeg blir møtt av tre smilende ansatte i disken som raskt tar imot bestillingen min:

Flaguette med kylling til kr 120 og ferskpresset appelsinjuice til kr 54.

Flaguette er et rustikt, flatt hvetebrød som er mykt, med bakt mel på toppen.

Flaguetten er fylt med saftig kylling, kål, salat og en dressing. Den smaker veldig bra, og har perfekt lagd flaguettebrød. Det er litt for mye melrester på brødet og det gjør at gjør at det smuler litt for mye utover bordet. Den hadde hatt godt av en raskt pensling.

Det eneste som trekker flaguetten ned, er at den har litt for lite fyll. Man blir mer mett på brød, enn kylling.

Den ferskpressede appelsinjuicen er frisk, og har akkurat passe mengde med fruktkjøtt.

Prisen er etter min mening litt for høy sett i forhold til hva man får igjen for pengene.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Gode smaker

Negativt:

  • Små finesse arbeid
  • Litt stive priser

Oppsummering:

Baker Brun er et godt sted å sitte med for en rask og koselig lønsj, eller for take away. Et pent og rent lokale gjør at det er fint å sitter der, men det er en del høylytt støy fra den travle kjøpesenter-gangen like ved.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Ukens lønsjtips: Burgerheim

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Burgerheim Åsane Storsenter
  • Besøkt: 19. mai klokken 1230-1300

Burgerheim er nykommeren i Åsane, og jeg ankommer spent og sulten klokken 1230 - for lønsj.

Jeg gikk for den trygge, gode bacon cheeseburger med pomme frites og sjokolade milkshake. Bacon cheese burger meny til kr 172.

Burgeren er veldig smaksrik, og er akkurat passe stor. Burger-pattyen er blitt stekt litt for lenge, men det myke brødet og den gode dressingen redder den. Det smaker veldig godt.

Pommes frites er sprø, smaksrik men dessverre litt tørr i midten. Det blir behov for dip for at de kan nytes.

Sjokolade-milkshaken er meget god og lett. Den kommer med krem og sjokolade på toppen, som for min del ikke er nødvendig. Den har akkurat riktig tekstur og smak - noe som kremen og den ekstra sjokoladen kan ødelegge ved å tilføye mer sødme og sukker.

Positivt:

  • Meget gode smaker
  • Meget hyggelig service
  • Pene og renslige lokaler

Negativt:

  • Litt tørre pommes frites

Oppsummert:

  • En veldig sterk konkurrent mot de andre burger-stedene i Åsane, definitivt min nye favoritt i Åsane for lunsj fremover.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Geranium i København og 1887 i Bergen.