Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ukens lønsjtips: Bakst & Brygghuset

Bakst & Brygghuset. Foto: Simon Nilsen

Bakst & Brygghuset. Foto: Simon Nilsen

Sted: Bakst & Brygghuset

Besøkt: 21. juni klokken 1200

Bare Åsane ankommer Bakst & Brygghuset på Industrihuset klokken 1200 til lønsj.

Bakst & Brygghuset ble stiftet i 2016, og har siden den tid levert langtidshevet brød til Åsanes beboere.

Bakst & Brygghuset er også sertifisert som håndverksbakeri. Det kan man virkelig forstå når man ankommer det travle lokalet.

Lokalet er stort, og det er en del lyd fra flere aktive bakere og fra maskiner. Lydene kan nok være for mye for enkelte, men jeg synes det er med på å sette en viss atmosfære i lokalet. Man føler seg en del av bakerne når man hører eltemaskinene og ovnene jobbe på sitt hardeste.

Luktene er fantastiske. Det lukter nystekt brød, sukker og søtt.

Bakst & Brygghuset har et imponerende utvalg av sorterte godsaker, fra nystekte brød til kaker, terter, smørbrød - samt tørrvarer i de store hyllene og noe ferskvare.

Jeg bestiller en Brie & Pesto sandwich til kr 74.

Det blir fortalt at brødet er et flatt krydderbrød. Det er noe av det beste brødet jeg har smakt i min karriere. Brødet er akkurat riktig sprøtt og mykt. Det er behagelig tynt, noe som gjør at man ikke strever med å bite over det.

Fyllet er godt. Brien er god, og er ikke overdøvende. Pestoen er rikelig påsmurt og smaker friskt.

Den eneste jeg reagerte på er tomaten, som kunne ha vært kuttet litt tynnere. Når alt annet i sandwichen er tynt kuttet, så blir tomatbitene litt for store, og lager en litt feil tekstur i sandwichen.

Positivt:

  • Hyggelig service
  • Godt utvalg
  • Gode smaker & teknikker

Negativt:

  • Kan være litt mye lyd for enkelte
Brie & Pestosandwich. Foto: Simon Nilsen

Brie & Pestosandwich. Foto: Simon Nilsen

Oppsummering:

Bakst & Brygghuset er akkurat det som Bergen og omegn ikke har nok av: skikkelig håndverk. Bakst & Brygghuset imponerer med sitt talent, og sitt fokus på smak. Det skinner frem i produktene deres. Et bakeri enda flere bør reise til - hver dag - for våre brød- og lønsjcravings.

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Gå til forsiden ->