Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Bella Italia

- Bella Italia er en litt gjemt perle, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Bella Italia er en litt gjemt perle, skriver matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Bella Italia Åsane
  • Besøkt: 28.05 kl 1730-1830

Bare Åsane ankommer Bella Italia uten reservasjon.

Bella Italia kan beskrives som sønnen til Grand Caffé Venezia. Bella åpnet dørene på Ulset i 2017, og har siden da levert det mange mener er Bergens beste pizza.

Vi ankommer en travel Bella Italia. Lokalet er nesten fullt og servitøren står fast i telefonen, som ikke stopper å ringe. Han smiler stort og forteller oss at at vi kan velge bordet vi ønsker. Han kommer kjapt med menyen, før han løper tilbake til telefonen.

Bella Italia er en litt gjemt perle. Lokalet er nyoppusset, og behagelig og varmt å sitte i. Atmosfæren er fin, og akustikken er passende.

Det tar ikke lang tid før vi får bestilt drikke, som tar litt for lang tid å nå bordet. Et glass med vann blir glemt, men kommer ikke lenge etter.

Menyen er stor og består av nesten like mange retter som menyen til Grand Caffé Venezia, men holder seg litt mer på bakken. Den eneste retten som skiller seg ut er Fish & Chips, ikke har noen ting på denne menyen å gjøre.

Vi bestiller flere retter for å teste ut menyen. Det blir bestilt Regina pizza til kr 160, Kebab pizza til kr 150, Lasagne til kr 145, Biff Bella Italia til kr 279 og en Hamburger til kr 105.

Maten kommer raskt ut av kjøkkenet, det lukter og ser fantastisk ut.

Regina blir bestilt som ekstra stekt og sterk. Regina pizza-en hos Bella Italia er definitivt den beste pizzaen i Bergen. Den er perfekt stekt, med riktig mengde fyll av pepperoni, biff, bacon og ost. Det lille kicket fra krydderet løfter smakene, og blander de sammen.

Kebab pizza er også veldig god på smak, og har et lite kick i seg. Men pizzaen er litt for enkel - det er bare ost og kjøtt. Den hadde hatt veldig godt at noen fersk-kuttete, tynne skiver isbergsalat på toppen - eller eventuelt noe annet som gir den ekstra lille piffen med smak.

Lasagnen er vellagd, men er litt kompakt. Jeg talte 10-11 lag med pastaplater, som er definitivt der vi ønsker at lasange skal være. Dessverre er kjøttsausen alt for kremete, og mangler tekstur.

Lasagnen blir ensformig i tekstur, og mangler noe med tyggemotstand. Utenom det, smaker den veldig godt.

Hamburgeren er simpel, og minner om mange andre burgere. Kjøttet er litt overstekt, men smaker godt. Pomme frites, som kommer med, er perfekt stekt. De er sprø, med en luftig og mør innside.

Biff Bella Italia er en underlig rett, hvor jeg ikke ser hvor Bella Italia sin signatur kommer frem. Når en restaurant setter navnet sitt ved en rett, så har man ofte noe unikt på tallerkenen - noe som får den til å skille seg ut.

Biffen ble bestilt medium, men kommer som medium+, nesten på kanten til “well done”. Den har en fin skorpe med god krydring. Den er saftig, men hadde trengt seg noen minutter med hvile før den blir servert.

Biffen er dekket med en tykk og smakfull bernaise, og blir servert med en blanding av stekt sjampinjong, rødløk og vårløk/purreløk, en salat og fløtegratinerte poteter.

Soppen er fint stekt, men den mangler noe ekstra for at den skal smake ekstra godt. Den stekte rødløken burde byttes ut med kepaløk.

Salaten gir ingenting til retten, og bør ikke bli servert med retten. Salat med tykk bernaise, og biff, er ikke den beste kombinasjonen. Salaten blir fort myk og mister all smak.

De fløtegratinerte potetene er akkurat som de burde være. Myke biter med potet dekket at tykk hvitløkssaus og crispy ost.

Bella Italia er eksepsjonelt flink på pizza, og burde være mye mer besøkt for deres pizza. De bommer litt på de andre rettene, noe som fort kan skje nå menyen er for stor. Da forsvinner fort oppmerksomheten på enkelt retter, og går mer mot kvantitet fremfor kvalitet.

Positivt:

  • Veldig hyggelig service
  • Gode smaker
  • Utrolig god pizza

Negativt:

  • Litt unødvendig stor meny
  • Litt treg service

Oppsummering:

Bella Italia er en innertier når det gjelder pizza, både som take-away og som et sted å sitte. Restauranten leverer godt på det meste de leverer, men kan løfte seg ved å spisse menyen noe.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Gå til forsiden ->