Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Red Sun

- Red Sun har stort potensiale, og holder et veldig behagelig prisnivå, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

- Red Sun har stort potensiale, og holder et veldig behagelig prisnivå, mener matanmelder Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Red Sun Åsane
  • Besøkt: 2. juni kl. 1730

Bare Åsane ankommer Red Sun Åsane, uten reservasjon.

Red Sun etablerte seg i Åsane i 2015 på et veldig underlig sted for en restaurant: i Industrihuset på Liamyrane. Lokalet er veldig gjemt i det lange bygget.

Vi kommer inn i et interessant lokale. Kjøkkenet er midt i restauranten, åpent og til tider litt høylytt. Kjekt å se kokker jobbe bak diskene, mens man venter på maten. På kjøkkenet arbeider de rent og pent.

Vi blir kjapt møtt av en servitør som viser oss til bordet.

Bordet er stort, med to store sofaer på hver side. Bordet og sofaene føles litt malplassert. Vi måtte flere ganger flytte på sofa og bord for at det skulle passe.

Det er litt matrester under de fleste bordene, og mye rot bakover i lokalet. Flere pappesker og isopor kasser tar opp veien til toalettet.

Toalettets inngang er nesten sperret av uorganiserte stoler, og toalettet har et veldig svakt og ubehagelig lys. Man ser nesten ikke noe. Vasken mangler bunnventil, og man ser rett ned i det skitne røret.

* Les flere anmeldelser av spisetilbudet i Åsane her

Menyen er massiv, uten et tydelig system. Man ender opp med å bla og bla, om og om igjen. Men vi bestiller flere retter: Vårruller med kylling til kr 80, Edamame bønner til kr 40, Miso suppe til kr 40, Peking Duck til kr 250 og Deluxe Meny 2 til kr 250.

Maten kommer kjapt ut av kjøkkenet, og alt blir servert samtidig.

Edamame bønnene er smakfulle og riktig dampet, men de føles gamle ut i både lukt, utseende og smak.

Misosuppe er en interessant rett - den er både simplistisk og kompleks. Hver restaurant har sin egen versjon av retten.

Miso er fermentert soyabønner og koji som begge er umamibomber. Misosuppen scorer høyt på umami-delen av retten, men kokkene har tilsatt tang og tare som er på sine siste dager. Det smaker litt gammelt.

Vårrullene er veldig gode, sprø og knasende med godt fyll. Det mangler litt smak fra fyllet. Litt mer smak hadde gjort disse himmelske.

Peking duck er en veldig avansert rett som det tar kokker årevis å lære seg å lage. Her bommer Red Sun veldig.

Anden er stjernen i retten, og den er massakrert. Den er syltynn, overkokt og tørr. Anden består mest av fett, og tørket raskt ut på tallerkenen. Retten blir reddet av kondimentene til. Peanøttsausen står for smakene.

Deluxe meny 2 er et fargerikt og innbydende fat med biter av sashimi, nigiri og maki biter. Menyen består av flere biter.

To biter med sashimi består av laks og hamachi, som begge er ferske. De er perfekt tempererte og smakfulle biter.

To biter med maki består av laks og scampi. Bitene smaker godt, og risen er god. Bitene er behagelig på tekstur, og har riktig temperatur.

Tre biter med nigiri består av laks, tunfisk og flambert kveite. I den første biten jeg tar av nigirien, så er laksen ubehagelig varm, noe som kan skje om kokken har holdt den for lenge i hånden.

Resten av bitene er riktig temperatur, så hva som skjedde med den enslige biten er underlig.

Tunfisk-nigirien er veldig gode, smakfulle og riktig temperatur.

Den flamberte kveiten er anonym, og jeg ser ingen spesiell grunn til å flambere et fint stykke med kveite. Den mister mye av sine ferske smak, og ender opp med å smake gass fra brenneren.

Positivt:

  • Gode priser
  • Gode smaker
  • Rask servering

Negativt:

  • Stor og rotete meny
  • Ingen spørsmål om maten smakte
  • Renhold og komfort på toalett

Oppsummering:

Red Sun Åsane er en sterk konkurrent til de andre sushi restaurantene i Åsane. De holder et sterkt nivå på fersk fisk og leverer gode biter med sushi. De bommer på mye, men treffer sterkt når de treffer. Det er mye rot i restauranten, som får det hele til å virke litt uprofesjonelt. Red Sun har stort potensiale, og holder et veldig behagelig prisnivå.

* Red Sun Åsane svarer: - Vi har mange lokale og faste kunder

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Gå til forsiden ->