Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Nawabs

Nawabs er stedet som passer for enhver begivenhet, mener Bare Åsanes matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

Nawabs er stedet som passer for enhver begivenhet, mener Bare Åsanes matanmelder, Simon Nilsen. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Nawabs Horisont
  • Besøkt: 18. mai 2022 klokken 1830-2000

Bare Åsane ankommer Nawabs rundt klokken 1830, uten reservasjon.

Ved første øyekast kan Nawabs virke mer som et gatekjøkken, enn en restaurant.

Nawabs ligger litt gjemt i en av mange gangene i det store senteret.

Vi går inn døren og blir møtt av et smilende, vennlig ansikt. Hun forteller oss at man bestiller ved disken og at vi kan velge det bordet vi vil ha.

Det første vi legger merke til er at på denne 18. mai-en er det bare et par gjester som sitter i restauranten.

Flere personer kommer innom gjennom måltidet vårt, for å hente take-away.

Lokalet er rent og pent, og har kul dekor på veggene.

Tak-belysningen består av utallige pærer som henger ned fra taket. Det setter en behagelig tone for middagen.

Vi bestiller Pakora kylling til kr 82,-, Qeema Nan til kr 76,-, Butter chicken til kr 240,- og Kylling Biryani til kr 230,-.

Pakora-kylling kom raskt ut av kjøkkenet, nesten litt for raskt. Vi oppdager fort hvorfor:

Kyllingen er overkokt, noe som kan tyde på at den er blitt varmebehandlet i forkant, og lagt i en varmedisk.

Likevel smaker kylling veldig bra. Sausen som kommer ved er akkurat passe spicy, og tilføyer saftigheten kyllingen mangler. Vi hadde likte å få enda mer mer saus.

Like etter pakora-kyllingen ankommer bordet, kommer den hyggelige servitøren med butter chicken, qeema nan og kylling biryani.

Dessverre lider butter chicken og kylling biryani av samme som pakora-kyllingen, den er rett og slett for tørr.

Kyllingbryst er vanskelig å håndtere korrekt, slik at det holder seg saftig. Her virker det som at kjøkkenet på forhånd har stekt kylling-biter, og har det klart slik at det bare er å legge bitene i sausen.

Utenom kyllingen sin tørrhet, så smaker alt helt fantastisk.

Butter chicken kommer med en vakker rosa-rød farge, en søtlig tone fra tomatpureen passer godt med smøret som dekker munnviken.

Krydderet blir fremhevet av risen., som er kokt med krydder for å gi den en ekstra piff.

Kylling biryani er smakfull og har det perfekte lille kicket fra chilien. Krydderet er meget bra, noe som gjør at når kicket fra chilien forsvinner, så sitter man igjen men en symfoni av aromater.

Qeema nan er min favoritt-nan. Den er litt tørr i midten, hvor lammekjøttet ligger. Den smaker veldig bra hos Nawabs, men hadde blitt bedre med en liten smøring med smør.

Et gjengående tilbehør gjennom alle rettene er klyper med salatblanding som ikke tilfører rettene noe annet annet enn grønt.

Dette trenger absolutt ikke rettene, og jeg så flere skåler gjennom måltidet som ble levert tilbake til kjøkkenet uten å være rørt av gjestene.

Positivt:

  • Gode smaker
  • Veldig god service
  • Rene og behagelige lokaler

Negativt:

  • Tørr kylling
  • Unødvendig salat ved alle retter

Oppsummert:

Nawabs er det perfekte stedet å dra for å få et varmt og smakfullt måltid. Dette stedet passer for enhver begivenhet. Nawabs er en restaurant Åsane har veldig godt av i utvalget av spisesteder, og også som take-away-sted.

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

- Veldig gode smaker, oppsummerer matanmelder Simon Nilsen etter besøket på Nawabs. Foto: Simon Nilsen

- Veldig gode smaker, oppsummerer matanmelder Simon Nilsen etter besøket på Nawabs. Foto: Simon Nilsen

Gå til forsiden ->