Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Sushi Nam Nam Horisont

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Sushi Nam Nam på Horisont, uten å ha reservert bor på forhånd.

Jeg ankommer det glassdekkede, lyse lokalet ogh er sulten på middag. Jeg kan allerede se fra utsiden at det sitter flere gjester inne i lokalet.

Jeg går inn i restauranten, og ser med engang det rullerende båndet med sushi. Det strekker seg fra kjøkkenet og gjennom hele restauranten.

Den eneste servitøren på jobb går rett forbi meg, uten å si et ord, så jeg bestemmer meg for å finne et bord. Like etter kommer servitøren bort med et glovarmt vannglass, og med et smil om munnen og ønsker meg velkommen.

Jeg bestemmer meg for å bestille på den gamle måten - via meny på bordet, og ikke via mobilen.

Menyen er stor, men god. Det er variert og har ikke for mange ulike retter og biter med sushi.

Jeg bestemmer meg for å bestille Kylling gyoza til kroner 109, Buffet Deluxe til kroner 359 og Tunfisk nigiri til kroner 65.

Det tar rundt ett minutt fra jeg bestiller maten til jeg får en tallerken med gyoza foran meg. Jeg blir forbløffet over hastigheten.

Gyoza er frityrstekt og det gir en fantastisk krønsj, i kontrast til sitt møre indre.

Det smaker ok, men litt anonymt. Sammen med sausen man får til, er gyoza absolutt verdt en bestilling.

Så var det over til den evig rullerende buffeten med skåler fylt med biter av sushi. Jeg plukker et par skåler, som ser ulik ut - men her finner jeg fort ut av de aller fleste bitene er nesten helt identisk.

Makiruller med laks/scampi og avokado, det er egentlig utvalget i buffeten. Det kommer av og til noen ruller som er litt mer interessante, men de holder seg stort sett til den oppskriften.

Jeg identifiserer et par ulike ruller.

Makirull med avokado og laks er kjedelig og tørr. Makirull med laks, avokado og kremost er også kjedelig. Kremosten gir ikke noe til sushibiten. Jeg finner en norirull med både laks og frityrstekt scampi samt agurk, og heldigvis smaker denne mer!

Like etter jeg har begynt å fråtse i buffeten, ankommer nigiri bitene på bordet. Nigiri er biten med sushi som virkelig fremhever både fisk og ris kunnskapene til kokkene og restauranten, for i den biten kan man ikke skjule feil i teknikk eller smak.

Risen i denne biten er riktig kokt, men er ikke smakstilsatt nok så den blir tam. Tunfisken er fint kuttet og har en deilig tekstur med riktig temperatur. Likevel smaker ikke biten noe annet en kokt ris.

Jeg får aldri besøk av servitøren gjennom måltidet for å høre om maten smakte. Jeg fikk heller aldri tilbud om soyasaus, noe som jeg måtte selv hente på et annet bord.

Servitøren hadde full restaurant og var alene på jobb, så det er selvsagt forståelig at det fort kan glemmes.

Positivt:

  • God meny
  • Gode priser
  • Ok smaker

Negativt:

  • For mange like biter
  • For lite utvalg i buffeten
  • Manglende service

Oppsummering:

Sushi Nam Nam har et artig konsept som mange sikkert liker, en buffet som rullerer rundt deg med identiske biter. Smakene er enkle og bitene gjør deg mett, for prisen så kan man fråtse og kose seg her. Dessverre er ikke Sushi Nam Nam stedet hvis man ønsker virkelig god sushi.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Gå til forsiden ->