Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: iSushi

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer iSushi for middag uten reservasjon.

iSushi ble startet i Åsane i 2014 og har siden da åpnet flere restauranter rundt i Bergen. De var lenge den eneste og mest ledende sushirestauranten i Åsane.

iSushi i Åsane ligger på et veldig rart sted, må ma et stykke ned bak en bygning, hvor utsikten er rett på en parkeringsplass. Lokalet er åpenbart ikke laget til å bli brukt primært som en restaurant men mer som et take-away sted.

Det blir bevist gjennom måltidet, hvor utallige sultne gjester henter sine take-away bestillinger og sjåførene fra iSushi løper ut og inn i lokalet.

Vi ankommer lokale og blir møtt av en litt hard servitør som ser oss raskt inn i øynene før hun ser ned på benken sin. Vi spør om vi kan sette oss hvor som helst og hun svarer brått ja og ser ikke på oss igjen etter det. Mens vi går mot bordet sier hun at vi bestiller i baren.

Lokalet er det helt tomt for gjester, det eneste man hører er kjøkkenet som kokkelerer og bestillingene kommer inn.

Vi setter oss ned og bli positivt overrasket over den gode musikken i lokalet.

Menyen står på bordet og vi titter raskt på den og blir positivt overrasket over utvalget. Menyen er akkurat passe stor nok.

Vi bestiller Ebi Kushiro til kroner 170, Spicy Hotate til kroner 116, Tunfisk Nigiri til kroner 58, Royal duck til kroner 146 og Kylling Karaage til kroner 100.

Vi sitter en liten stund før servitøren kommer bort til bordet og nærmest hiver tallerkene på bordet. Jeg har aldri fått en tallerken så bestemt lagt ned foran meg, servitøren sier ingenting og ser ikke på oss når hun gjør det.

Litt etter kommer maten og det ser veldig innbydende ut.

Vi starter med Kylling karaagen, en av mine favoritt retter. Den frityrstekte kyllingen smaker veldig bra, en akkurat riktig stekt. Den er saftig og har en veldig fin krønsj, men den mangler en tipp som kan fremheve smakene mer enn en sweet chili saus.

Vi begynner rett på Royal duck, en frityrstekt maki rull fylt med andebryst, mango, avocado, hvitost og kremost. En smakfull og veldig god maki rull, en sushibit som de fleste kan like.

Det neste vi prøver er Tunfisk nigiri. Nigiri er en sushibit som er mest spist verden over, det er biten som beviser om sushikokken kan koke ris og kutte fisk. Tunfisken er dessverre underveldende. Små tørre tynne biter med tunfisk gir ikke biten noe annet enn smak av risen, noe som trekker måltidet ned.

Den neste biten er Spicy hotate, en makirull fylt med kamskjell, agurk og chilimajones. Den smaker godt men den mangler noe, den blir litt for ensformig. Litt mer majones hadde gjort mye for biten ettersom den blir litt tørr.

Ebi Kushiro er den nye makirullen på menyen og er kveldens beste bit. En rull med scampi, mango, kremost og er toppet med jordbær og chilimajones. Det er gode og balanserte smaker, hvor hvert element gir noe til biten.

Positivt:

  • Fin meny
  • Godt utvalg
  • Gode smaker

Negativt:

  • Dårlig service
  • Litt bråkete fra kjøkken

Oppsummering:

iSushi har et veldig godt og enkelt utvalg men bommer svært mye på servicen. Det frister mer å bestille take-away enn å sitte der å spise. Prisene er gode og man får gode smaker for pengene. iSushi er veldig California inspirert og det ser man på mengden av makiruller med kremost og snåle kombinasjoner, men bommer på de basiske bitene som nigiri.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Gå til forsiden ->