Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Efes

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Bare Åsane ankommer Efes Pizza sulten for middag.

Efes Pizza har en lang historie på Flaktveit, et sted jeg ofte var da jeg var ungdom.

På utsiden ser ikke Efes ut som den koseligste restauranten, men interiøret og lokalet er det motsatte. Gode, rene og nye møbler gjør restauranten om til et koselig sted.

Vi bestiller i disken før vi setter oss ettersom det var lite trafikk når vi ankom lokalet. Vi bestemmer oss for å prøve fire forskjellige pizzaer fordelt på to.

Vi bestiller 2 stk 50/50 pizza, Pommes Pizza og salat pizza til kroner 270, Mexicana pizza og milano pizza til kroner 255, samt en rullekebab til kroner 149.

Det tar ikke lang tiden før maten blir servert på bordet. Pizzaene ser veldig innbydende ut og lukter veldig godt.

Det første jeg legger merke til er at pizzaene er kuttet firkantet, noe som jeg personlig ikke er veldig fan av. Grunnen til det er at som oftest vil stykkene bli individuelt svakere og mindre som gjør at fyll som oftest faller av. Det er ikke en kritikk av pizzaen, men det kan av og til føre til at opplevelsen ikke blir helt perfekt.

Vi starter med salat-pizzaen siden den fortere blir vassen og dårlig. Den inneholder kebabkjøtt, isbergsalat, tomat, agurk, løk og kebabdressing. Her er dessverre salatbitene kuttet litt for ujevnt, som skaper en litt ubalansert bit med pizza, med for mye variert tekstur. Den smaker godt, men blir ikke en innertier.

Det neste vi prøver er Pommes pizza, en pizza med kebabkjøtt, pommes frites og kebabdressing. Den smaker bedre, det er et lite kick i den av noe krydder. Pommes frites er et godt tillegg på pizza, den gir en god smak og tekstur til pizzaen. En solid og god pizza, men i mengder blir den tung.

Den neste er mexicana, en pizza toppet med kjøttsaus, bacon, pepperoni, jalapenos og løk. Min erfaring med å bytte kjøttsaus på pizza er at majoriteten av pizzaen blir veldig våt og slapp. De fleste tør ikke å steke pizza litt ekstra, noe som de sårt trenger. Dessverre blir denne pizzaen slik, den blir våt og slapp. Men den smaker veldig godt, en balansert pizza som slår til med spice fra jalapenos og fett fra pepperoni og bacon.

Siste biten er den enkle og sikre Milano, en pizza som består av skinke og biff. Den smaker slik den skal smake, den smaker bra og er balansert. Alltid en sikker pizza å gå for.

Kebaben er siste mann ut, en stor rull fylt med kjøtt, salat og dressing. Den smaker veldig godt, er balansert og er slik den skal være. Ingenting å sette fingeren på.

Positivt:

  • Hyggelig og effektiv service
  • Gode smaker
  • Gode priser

Negativt:

  • Litt understekte pizzaer
  • Litt ubalanserte smaker

Oppsummering:

Efes er en veldig trivelig restaurant med hyggelig betjening, fine lokaler og komfortable møbler. Menyen er slik som hos de fleste pizzarestauranter, stor og primært italiensk fokusert. Maten smaker godt, men pizzaene mangler litt steking for at de blir en stor konkurrent mot de andre pizzastedene i Åsane.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Gå til forsiden ->