Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Alanya Kullgrill Kafé & Bar

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Alanya Kullgrill Kafé & Bar
  • Besøkt: 20. Juni klokken 1700

Bare Åsane ankommer Alanya Kullgrill Kafé & Bar uten reservasjon.

Alanya Kullgrill Kafé & Bar tok over de gamle lokalene til Pizzawood på Ulset og har introdusert et tyrkisk kjøkken til Åsane.

Vi blir fort møtt av en effektiv servitør som forteller oss at vi kan sitte oss hvor enn vi vil. Vi bestemmer oss for å sette oss på uteplassene. Store bord som kan føles som at de er nylig blitt lakkert, bordene er litt seige, noe som solen også kan ha skyld i. Det gjør ingenting for måltidet som kommer.

Vi tar drikkebestilling mens vi ser på den store menyen. Drikken kommer kjapt.

Menyen er stor, men på en positiv måte. Utallige tyrkiske retter som jeg så vidt har hørt om - og alle rettene frister.

Vi bestiller Hummus til kr 109, Halloumi til kr 129, Lam Guvec til kr 299 og Adana Shish til kr 289.

Hummus og Halloumi blir bestilt som forretter og kommer kjapt ut av kjøkkenet.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Hummusen er fantastisk, smaker ferskt og meget godt. En god elv av olivenolje i midten av tallerken binder smakene sammen.

Brødet som kommer med er av det beste slag, et tynt brød med ost som er smeltet inn er magisk sammen med hummusen.

Halloumien skuffer litt. Den smaker ok, men er seig. Den mangler smak og blir veldig anonym sammen med salaten, som ikke tilfører retten mer enn vann fra isbergsalaten.

Like etter ankommer hovedrettene.

En rykende tallerken med Lam Guvec stjeler oppmerksomheten vår kjapt. En fargerik og godtluktende tallerken med lam i en tomatsaus. Det smaker fantastisk, perfekt kokt kjøtt som smelter på tungen, men har akkurat det riktige tygget. Retten kommer med ris, som det gjerne kunne ha vært mer av.

Adana Shish er også veldig innbydende. Et langt spyd som godtluktende kjøtt, det dufter av krydder og aromater sammen med grill. Det er veldig smaksrikt, men er litt for seigt.

Retten blir servert med ris, som hos Lam Guvec også er litt lite av. Det blir også servert med to store tomater som er behandlet på en underlig måte. Tomatkjøttet på utsiden er alt for mykt og varm mens innsiden er kald og våt. Et underlig tilbehør som vi ikke forstår oss på.

Positivt:

  • Gode smaker
  • Effektiv service
  • Godt utvalg

Negativt:

  • Unødvendig salat til alle retter.
  • Litt dyrt med henhold til kvantitet på tallerken.

Oppsummering:

Alanya Kullgrill Kafé & Bar er et fantastisk tilskudd til Åsane som enda flere bør besøke. De har et imponerende utvalg av retter som smaker fantastisk og autentisk. Lokalet er litt mørkt, men det er bagateller når man spiser maten.

––––

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Alchemist i København og Restaurant 1887 i Bergen.

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Gå til forsiden ->