Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Her kommer bybanens holdeplasser i Åsane

Eidsvåg, Tertneskrysset, Åsane Terminal, Åsane sentrum, Nyborg, Langarinden og Vågsbotn blir bybanens holdeplasser i Åsane.  Foto: Illustrasjonsfoto: Bergen Kommune

Eidsvåg, Tertneskrysset, Åsane Terminal, Åsane sentrum, Nyborg, Langarinden og Vågsbotn blir bybanens holdeplasser i Åsane. Foto: Illustrasjonsfoto: Bergen Kommune

Bybanen i Åsane skal etter planen ha første holdeplass i Eidsvåg. Deretter kjører den videre til Tertneskrysset, Åsane Terminal, Åsane sentrum, Nyborg, Langarinden og avslutter ruten i Vågsbotn.

Men hva med alle dere som bor langt unna disse stoppene? Hvordan skal det være gunstig for dere å bruke bybanen?

Ifølge prosjektleder i Plan og bygningsetaten Solveig Mathisen legger de opp til at folk skal kunne komme til stoppene både til fots, med sykkel og lokale busser.

– En viktig del av bybaneprosjektet er oppgradering av gang- og sykkeltilbudet, både langs bybanetraséen og for å bedre tilkomsten til holdeplassene. Blant annet vil oppgradering av fortau og bygging av nye snarveier gjøre det enklere å være fotgjenger og syklist i Åsane.

Mathisen understreker at bybanen blir en viktig del av kollektivtilbudet for innbyggerne i Åsane, men at buss fortsatt vil ha en viktig rolle.

– Det vil gå ekspressbusser til sentrum og internbusser i Åsane, i tillegg til «matebusser» til bybaneholdeplassene slik at det blir enkelt å bytte mellom buss og bybanen. Bybanen vil også være et effektivt reisemiddel for reiser internt i Åsane.

Gå til forsiden ->