Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Dette sier Ryde om forsøplingen i Dalaelven

To el-sparkesykler og en handlevogn ligger slengt i Dalaelven ved Liavatnet. En fra selskapet Ryde og en fra Bolt.  Foto: Amalie Nord Hagen

To el-sparkesykler og en handlevogn ligger slengt i Dalaelven ved Liavatnet. En fra selskapet Ryde og en fra Bolt. Foto: Amalie Nord Hagen

Vi kontaktet Ryde angående deres el-sparkesykkel som ligger i Dalaelven ved Liavatnet.

– Vi har varslet vårt driftsteam som vil hente sparkesykkelen så snart som mulig, sier daglig leder i Ryde Tobias W. Balchen.

– Dessverre ser vi fra tid til annet at sparkesykler blir kastet i elver, men dette er ikke et stort problem. Vi ser selvfølgelig alvorlig på denne typen hærverk da det også representerer et problem for miljøet.

Foto: Amalie Nord Hagen

Foto: Amalie Nord Hagen

Ryde opererer med «no-parking»-soner ved vann og elver for å hindre at sparkesykler kan parkeres i nærheten av vann.

– Mister vi kontakt med en sparkesykkel over lengre tid, vil vi sørge for å hente inn sparkesykkelen så snart som mulig.

Foto: Christian Hansen

Foto: Christian Hansen

Balchen kommer med en oppfordring:

– Vi vil oppfordre alle som kommer over dette til å rapportere det via appen «Feilparkering» (en felles bransje-app), eller via e-post til oss.

Kun én time etter vi først var i kontakt med Ryde, fikk vi melding om at de hadde hentet opp el-sparkesyklene fra Dalaelven.

– Driftsteamet i Bergen har nå vært og hentet Ryde-sparkesykkelen. Den andre sparkesykkelen fra Bolt ble også hentet, og vi leverer den til dem.

Gå til forsiden ->