Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ingen planer om å erstatte p-plassene: - Folk må nok tenke nytt

Bergen kommune ønsker at flere bruker kollektivtransport når de skal på turer i bydelen. Foto: Daniela Elvebakk Mala

Bergen kommune ønsker at flere bruker kollektivtransport når de skal på turer i bydelen. Foto: Daniela Elvebakk Mala

I forrige uke skrev BÅ at turparkeringen innerst i Dalavegen snart forsvinner. Reaksjonene har vært mange, der noen synes det er bra og at man fint kan gå inn Dalavegen, mens andre fortviler over å miste muligheten til å komme seg på tur i området.

Selv om det er et veldig populært turområde, har kommunen altså ingen planer om å erstatte parkeringsplassene som blir borte. De ber heller åsabuen om å tenke alternativt. For i framtiden skal vi være mindre avhengig av bilen.

– I fremtidens samfunn skal vi kjøre mindre bil, og det ligger derfor ikke i planene våre å etablere nye parkeringsplasser, sier leder av Seksjon for natur- og miljøforvaltning ved Bymiljøetaten, Kristin Madsen Klokkeide.

Hun poengterer at kommunen har andre turparkeringer i bydelen, men at de alle har det samme problemet som den i Dalavegen på finværsdager.

– Erfaringen vår er at kapasiteten på disse alltid vil være sprengt på fine dager. Så folk må nok tenke nytt og komme seg til turstart på beina, eller finne alternativer til hvor de starter turen, sier Klokkeide

Lederen trekker fram Jubileumsstien som et godt eksempel på en tur man kommer seg til ved hjelp av buss.

– Bymiljøetaten planla Jubileumsstien basert på at man skulle kunne ta buss til og fra alle start og slutt på alle etappene. I Åsane kan man for eksempel gå etappe 7 fra Myrdal eller etappe 8 fra Støbotn.

Gå til forsiden ->