Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Varsler trafikkaos på Hylkje i ettermiddag

Innbyggerne i nordre deler av Åsane har aksjonert i mange år for å få ny vei til/fra Nordhordland. Foto: Roald Bertelsen (privat)

Innbyggerne i nordre deler av Åsane har aksjonert i mange år for å få ny vei til/fra Nordhordland. Foto: Roald Bertelsen (privat)

Vanligvis aksjonerer de klokken 12 den siste onsdagen i måneden, men etter Thor Haakon Bakkes siste uttalelser om å utsette Nordhordlandstunnelen, har de valgt å flytte dagens aksjon til klokken 15.

Aksjonistene trykker på knappen, og går fram og tilbake i fotgjengerfeltet. Det vil skape trafikkaos nord i Åsane, og det er nettopp det aksjonistene ønsker.

– Vi har vært snille og gått når det ikke er så mye trafikk, men nå må vi markere sterkere at vi ikke akspeterer dette. Om prosjektet blir utsatt igjen, vet jeg ikke hva vi finner på, sier aksjonist Roy Heggelund.

Sammen med andre innbyggere i nordre deler av Åsane, har han aksjonert i mange år for å få ny vei til/fra Nordhordland.

– Statens vegvesen beregner selv ett dødsfall i året på strekningen mellom Nordhordlandsbrua og Vågsbotn slik veien er nå. Når de nå snakker om å utsette prosjektet igjen, da «skiter» de i sikkerheten og livene til de som kjører her, sier Heggelund.

Gå til forsiden ->