Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Kraftig opptrapping av lærerstreiken fra neste uke

Nesten 3000 medlemmer i Utdanningsforbundet tas ut i streik fra og med tirsdag. Blant annet blir 19 lærere tatt ut i streik ved Breimyra skole.

Ved Åstveit skole blir 38 lærere tatt ut. Ved Blokkhaugen går 25 lærere ut i streik mens Kyrkjekrinsen og Mjølkeråen vil ha henholdsvis 17 og 20 streikende lærere fra tirsdag.

Ungdomsskolene i Bergen blir rammet slik (antall lærere i streik parentes): Blokkhaugen (25 lærere), Breimyra (19), Garnes (30), Gimle (46), Holen (22), Hop (33), Kirkevoll (6), Kjøkkelvik (15), Kyrkjekrinsen (17), Lynghaug (38), Mjølkeråen (20), Nattland oppveksttun (28), Ny Krohnborg (3), Olsvik (22), Ortun (33), Rothaugen (52), Rå (32), Rådalslien (32), Sandgotna (29), Skranevatnet (27), Slåtthaug (35), Storetveit (34) Ytrebygda (25) og Åstveit (38).

– Denne opptrappingen viser alvoret i situasjonen, sier Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.

Lærerorganisasjonen sier hensikten med den kraftige økningen å legge press på motparten, kommuneorganisasjonen KS.

– Dette gjør vi for å presse KS tilbake til forhandlingsbordet, for å få dem til å bevege seg. Det har vi ikke lykkes med til nå. Vi gjør alt vi kan for å finne en løsning slik at vi kan få avsluttet streiken så raskt som mulig, sier Handal til NTB.

KS sier det allerede pågår et arbeid for å finne en løsning. De la de fram et konkret løsningsforslag i et møte med Utdanningsforbundet onsdag formiddag, opplyser forhandlingsleder Tor Arne Gangsø.

– Det er svært beklagelig og helt unødvendig at Utdanningsforbundet varsler en kraftig opptrapping av streiken når partene er midt i en prosess for å prøve å finne en løsning, sier Gangsø.

Gå til forsiden ->