Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ny opptrapping av barnehagestreiken – 2.300 i streik fra torsdag

I ulsetskogen barnehage er flere ansatte tatt ut i streik. Det er foreløpig den eneste barnehagen i Bergen som er rammet av streiken. Foto: Amalie Nord Hagen

I ulsetskogen barnehage er flere ansatte tatt ut i streik. Det er foreløpig den eneste barnehagen i Bergen som er rammet av streiken. Foto: Amalie Nord Hagen

Torsdag 20. oktober ble barnehagestreiken trappet opp. Det rammet én barnehage i Bergen - Ulsetskogen barnehage i Åsane, der flere ansatte nå er ute i streik.

Nå varsler fagforbundet og utdanningsforbundet at nesten 300 flere barnehageansatte vil bli tatt ut i streik fra torsdag i neste uke.

I Bergen er over 60 prosent av barnehagene private. En omfattende barnehagestreik vil dermed ramme tusenvis av familier.

Foreløpig ser det ut til at neste runde rammer andre fylker i landet.

– Vi trapper opp barnehagestreiken fordi arbeidsgiverne ikke har noen vilje til å gi de ansatte en rettferdig pensjon, selv om barnehageeierne absolutt har råd til dette, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Dermed er rundt 2.300 medlemmer fra Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet i streik.

– Dette er en streik for rettferdighet: Penger som det offentlige bevilger til pensjon, skal gå til pensjon – ikke til andre formål, fastslår forbundets leder Steffen Handal.

Streiken startet mandag 17. oktober. Motparten i konflikten er Private Barnehagers Landsforbund (PBL), som organiserer 2.066 av landets 2.881 private barnehager og sysselsetter over 36.000 arbeidstakere.

– Vi krever ikke annet enn at ansatte i de private barnehagene som er organisert i PBL, skal ha en like god pensjon som sine kolleger, både i de kommunale barnehagene og i andre private barnehager. Det skulle bare mangle, mener Steffen Handal.

Gå til forsiden ->