Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

30-åring dømt til 17 års fengsel for drapet på Sunniva

Foto: Bjørnar Morønning/NTB

Foto: Bjørnar Morønning/NTB

En 30 år gammel mann er dømt til 17 års fengsel for å ha drept Sunniva Borgen i Åsane i september i fjor.

Hordaland tingrett mener det er flere skjerpende omstendigheter ved drapet på 23-åringen og ilegger 30-åringen strengere straff enn det påtalemyndigheten ba om, ifølge TV 2.

Aktor Eirik Stolt-Nielsen ba om 16 års fengsel, mens forsvarer Torbjørn Sognefest mente at 15 år er en mer passende straff. Mannen har erkjent straffskyld, skriver Bergens Tidende.

– Vi registrerer at retten har sett alvorlig på saken og bedømt den deretter. Utover det sender jeg saken til Riksadvokaten for vurdering, sier Stolt-Nielsen til TV 2.

Ettersom dommen er strengere enn aktors påstand, utelukker han at påtalemyndigheten vil anke.

– Familien er lettet

Den 12. september i fjor ble 23 år gamle Sunniva Borgen angrepet i sitt eget hjem i Bergen. Hun døde av skadene. Forrige uke møtte en 30 år gammel mann i retten, hvor han erkjente å ha tatt livet av sin tidligere kjæreste.

– Familien er lettet over at saken er over, selv om de for alltid må leve med tragedien og tapet av Sunniva, skriver bistandsadvokat Beate Hamre i en tekstmelding til Bergens Tidende.

– De opplever at dommen er grundig og god, og er tilfreds med at straffen ligger ett år over aktors påstand. Straffens lengde reflekterer sakens grovhet og det tragiske utfallet, legger hun til.

Bistandsadvokaten ba om 280.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av Sunnivas foreldre, i tillegg til et erstatningskrav på 209.000 kroner.

Problemer med sinne

Mannen og Sunniva var sammen i cirka ett år. I løpet av forholdet reagerte hun på temperamentet hans og ba ham søke hjelp.

30-åringen ble i retten beskrevet som en sjalu mann med store raseriproblemer, spesielt etter alkoholinntak.

Mannen utsatte 23-åringen for gjentatte slag, før han påførte henne minst 50 knivskader med fire ulike kniver. Knivene ble enten ødelagt eller kraftig bøyd. Han raserte deretter kjærestens leilighet.

Gå til forsiden ->