Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Flere Åsane-utøvere fikk stipend: – Kommer veldig godt med

(F.v) Avril Mikelsen Frei, Markus Lie, "årets ildsjel" Geir Iden, Vetle Bergsvik Thorn og Savanna Mary-Anne Duffy.  Salum Kashafali, Henriette Eggen Espestvedt og Helene Mariel Ramslien var ikke til stedet. Foto: MARTIN HJELLESTAD

(F.v) Avril Mikelsen Frei, Markus Lie, "årets ildsjel" Geir Iden, Vetle Bergsvik Thorn og Savanna Mary-Anne Duffy. Salum Kashafali, Henriette Eggen Espestvedt og Helene Mariel Ramslien var ikke til stedet. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Ordfører Linn Kristin Engø og byråd for barnehage, skole og idrett Linn Katrin Pilskog delte i dag ut årets idrettspriser og -stipend.

Det ble delt ut 8 toppidrettsstipend, og 14 utviklingsstipend.

Åsabu og svømmer Markus Lie, friidrettsutøveren Salum Kashafali og triatlonutøver Vetle Bergsvik Thorn, fikk hvert sitt toppidrettsstipend på 40.000 kroner.

Friidrettsutøver Helene Mariel Ramslien, Åsane-fotballspiller Helene Mariel Ramslien og Tertnes-håndballspillerne Henriette Eggen Espestvedt og Avril Mikkelsen Frei, fikk hvert sitt utviklingsstipend på 20.000 kroner.

Bergsvik Thorn sier stipendet kommer godt med.

– Det er alltid kjekt med slike stipend. At noen setter pris på det vi holder på med, og ser på alt arbeidet som er lagt ned i ett år. Og pengene kommer dessuten veldig godt med, da det alltid er dyrt å satse på idrett- spesielt internasjonalt på høyt nivå.

Triatlonutøveren har et klart mål fremover.

– Nå er det OL-kvalifiseringen som gjelder. Den begynte i mai i år og varer til mai 2024. Så nå er det fullt fokus mot å kvalifisere seg og ta medalje i OL.

- Du har troen på medalje?

– Jeg har troen! Om jeg ikke hadde hatt det, så hadde jeg funnet meg noe annet å gjøre, sier Thorn og smiler.

Gå til forsiden ->