Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Snart forsvinner minibanken og innskuddsmaskinen

Minibank i lokalet til Sparebanken Vest, ved siden av Espresso house.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Minibank i lokalet til Sparebanken Vest, ved siden av Espresso house. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Kommunikasjonsrådgiver i Sparebanken Vest, Marthe S. Berg-Olsen, bekrefter at de fjerner flere av tjenestene på Åsane senter:

– Åsane-kontoret skal bygges om og bli helt nytt, og i den forbindelse så fjerner vi minibanken, nattsafe, innskuddsmaskinen og myntrullveksleren. Det er likevel to minibanker igjen på senteret og NOKAS har også en nattsafe på Horisont, sier Berg-Olsen og legger til:

– I tillegg så har vi en avtale med NorgesGruppen om at alle Sparebanken Vest-kunder som har kort hos oss kan ta ut og sette inn penger på Meny-, Kiwi-, Joker- og Spar-butikker. Det er både Meny- og Kiwi-butikk på Åsane storsenter, så kundene våre kan altså sette inn og ta ut penger der.

Slik begrunner hun avgjørelsen:

– Generelt sett så opplever vi at kundene våre bruker minibankene og kontanter mye mindre enn før. Bruken av minibankene har falt med over 60 prosent de siste fire årene. Samtidig så stiger bruken av kontanttjenester i butikk – 3 av 5 innskudd ble gjort på en butikk i 3. kvartal i fjor og nesten halvparten av alle uttak ble gjort i en butikk. Og så har jo veldig mange gått over til å bruke kort og digitale betalingsløsninger som Vipps osv.

I Bergen sentrum er det også kontantløst, men i nabobydelen vår vil Sparebanken Vest fremdeles tilby tjenestene som forsvinner fra Åsane.

– Ved Arna-kontoret vårt skal vi fortsatt ha både minibank, nattsafe og en maskin der du både kan ta ut og sette inn penger. Det eneste som forsvinner herfra er en myntrullveksler. Vi ser at denne er lite i bruk og derfor blir den nå avviklet, sier Berg-Olsen.

Myntveksler og innskuddsmaskinen skal fjernes. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Myntveksler og innskuddsmaskinen skal fjernes. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Gå til forsiden ->