Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Åsane kan tjene millioner om Mvuka består den medisinske testen

Foto: Annika Byrde

Foto: Annika Byrde

Det var Bergensavisen som først meldte at Mvukas rekordovergang for opp mot 70 millioner kroner til Lorient mest sannsynlig ikke blir noe av.

Kort tid senere melder Bergens tidende, som har snakket med broren til Mvuka, at den tidligere Åsanespilleren har bestått testen.

BT skriver at den franske journalisten Flavien Trésarrieu i storavisen L'Equipe, bekrefter på Twitter at Mvukas overgang til Lorient har gått gjennom.

Videresalgsklausulen vil i så fall gi Åsane rundt ti millioner kroner.

Som Åsane-spiller mistet Mvuka åtte måneder av en sesong fordi det ble mistenkt at han hadde en alvorlig hjertefeil, der det etter hvert viste seg at alt var i orden.

– De hadde funnet et avvik fra det som var normalt. De snakket med spesialister og konklusjonen var at jeg måtte legge opp. Det var en blytung beskjed å få. Jeg fikk forbud mot å spille og jeg skjønte ingen ting, uttalte han til Glimt.no i 2021.

Redningen ble en spesialist i Tanzania:

– Han kunne ikke finne noen avvik. Det viste seg at hjertet hos afrikanske mennesker, særlig idrettsutøvere utvikler seg litt annerledes enn hjertet til for eksempel europeerne, forklarer han. Dermed vil også hjerterytmen være noe annerledes.

Det er ukjent om dette har noe med den medisinske testen å gjøre.

Fra åsabuen medlte overgang til Glimt i 2021 har han blant annet spilt mot storlagene PSV Eindhoven og Arsenal.

Gå til forsiden ->