Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Badminton-gullet har kommet hem: – I år var det ekstra deilig!

Markus Barth kan titulere seg som norgesmester. Her er han avbildet på trening i Buehallen dagen etter finalen.  Foto: Martin Brekke Hjellestad

Markus Barth kan titulere seg som norgesmester. Her er han avbildet på trening i Buehallen dagen etter finalen. Foto: Martin Brekke Hjellestad

Markus Barth (22) vant singelklassen i NM i badminton i Kristiansand i helga.

I finalen møtte han Vegard Rikheim fra Frogner, som Barth tapte mot i finalen i fjor. I år gikk det bedre for Barth, som sikret seieren med resultatene 21-18 i første sett og 21-5 i andre sett

– I fjor tapte jeg tapte i en veldig jevn kamp, så det var ekstra deilig å ta gull i år, sier Barth til Bare Åsane.

– Hva tenkte du da du fikk vite at dere skulle møtes igjen?

– Jeg har spilt mot han flere ganger gjennom sesongen, så det var ingen spesielle tanker. Jeg har stor respekt for han, og visste det kom til å bli tøff kamp. Så det var ekstra deilig etterpå, når man slår den samme som man har tapt mot før.

Det neste store målet er European Games i Polen, i månedsskiftet juni/juli. Kvalikperioden er ikke ferdig ennå, men Barth sier det ser fint ut for de fleste som jobber mot detalagelse i mesterskapet.

Barth vant også NM-gull i singelklassen i 2020. Når han ikke er på jobb, går mesteparten av dagene med til trening, to-tre ganger daglig.

– Det er et godt badmintonmiljø i Åsane?

– Ja, det går veldig bra og er gode stunder for klubben. Det er bygd opp et godt treningsapparat. Det hjelper på å ha så bra folk rundt seg, i stedet for at man spiller alene i et one man show. Det gjør det positivt og gøy å komme på trening.

En annen åsabu som også imponerte i helgen er Katja Ellingsen (16), som fikk sølvmedalje i damesingle. Hun skal vi snakke med på onsdag, så følg med!

Badminton-gullet har kommet hem Foto: Martin Brekke Hjellestad

Badminton-gullet har kommet hem Foto: Martin Brekke Hjellestad

Badminton er ekstremt populært og spilles regelmessig av anslagsvis 220 millioner mennesker rundt om i verden, hovedsakelig i Asia. Badminton er en nisjesport i Norge, men regnes som den nest største sporten på verdensbasis, etter fotball. Badminton er også verdens raskeste racketsport . Japaneseren Tan Boon Heong holder rekorden for raskeste slag på hele 493 km/t. Nåværende verdensener i herresingle er Victor Axelsen, fra vårt naboland Danmark.

Gå til forsiden ->