Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Nordhordlandstunnelen er på prosjektlisten til SVV: – Vi gir oss ikke før spaden er i jorden

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og leder i Alver Ap, Pål Adrian Clausen, har grunn til å smile. Nå er Nordhordlandstunnelen med i planen igjen. Foto: Privat

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og leder i Alver Ap, Pål Adrian Clausen, har grunn til å smile. Nå er Nordhordlandstunnelen med i planen igjen. Foto: Privat

Regjeringen har det siste året varslet mindre penger til veiinvesteringer. Men fortsatt er Nordhordlandstunnelen på Statens vegvesen sin prioriteringsliste.

Tidligere i år ble det meldt at Statens vegvesen trolig hadde penger til å fortsette planarbeidet på E39 mellom Vågsbotn-Klauvaneset.

Nå er det bekreftet.

Denne saken er hentet fra vår søsteravis Strilen.

– Nå ble jeg glad! Å få Nordhordlandstunnelen planlagt og bygd er viktig for både innbyggere og pendlere. Jeg må jo takke ministeren for god dialog og at han har lyttet til innspillene og bekymringene våre i denne saken, sier leder i Alver Arbeiderparti, Pål Adrian Clausen Ryen.

Han var nylig en svipptur til Oslo for å snakke med ministeren.

– Jeg banker på de dørene jeg trenger, sier Pål Adrian videre, og legger til at det er mange – også fra andre partier – å takke i denne saken.

Han håper at dette gjør at Nordhordlandstunnelen kommer inn i Nasjonal transportplan 2025–2036 som legges fram våren 2024, trass i strammere budsjett.

– Dette er et viktig steg for sikre en trygg og fremkommelig vei for alle som bebor Nordhordland, mellom Vågsbotn og Klauvaneset og dem som bruker veien til og fra jobb i hverdagen.

I en pressemelding er også samferdselsminister Jon-Ivar Nygård euforisk.

«En ny økonomisk virkelighet gjør også at det er naturlig at Statens vegvesen gjør vurderinger av hva de skal planlegge. Arbeiderpartipolitikere fra Bergen og Alver har gjort det tydelig for meg at planlegging av Nordhordlandstunnelen og Vågsbotn-Klauvaneset er svært viktig, derfor er jeg glad for at Statens vegvesen nå signaliserer at de vil fortsette planlegging av denne strekningen.», skriver Nygård.

Så får vi se når spaden blir satt i jorden. For frem til det, er det ennå et godt stykke arbeid igjen.

– La en ting være klart, vi er glade i dag. Men vi gir oss ikke før spaden er i jorden og første bil har kjørt gjennom Nordhordlandtunnelen, kommer det bastant fra Ryen.

Gå til forsiden ->