Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

I morgen er det byttekveld i Eidsvåg: – Det er mange som er interessert

Anja Skarstein Scheen er for første gang med å arrangere en byttekveld i Eidsvåg kulturhus.  Foto: Privat

Anja Skarstein Scheen er for første gang med å arrangere en byttekveld i Eidsvåg kulturhus. Foto: Privat

Anja Skarstein Scheen, som er arrangør og styremedlem i Eidsvåg kulturhus, ser frem til den kommende byttekvelden for klær.

Selv om dette er hennes første gang med å arrangere en byttekveld i Eidsvåg, så har hun hørt fra andre at det var en stor suksess første gang dette arrangementet ble holdt like før koronapandemien.

– Med nesten 200 personer som har vist interesse på Facebook, så er det gode sjanser for at det blir en vellykket byttekveld. Om bare halvparten kommer, så blir det en fullsatt sal, sier Scheen.

Såkalte «byttekvelder» gir deltakere muligheten til å bytte klær med andre, i stedet for å kjøpe nye klær. Slike kvelder har blitt stadig mer populære de siste årene for å spare penger og redusere miljøpåvirkningen. Slik beskriver arrangørene en byttekveld hos dem:

– Konseptet er ganske enkelt. Ved ankomst, mellom klokken 18-19.00, kan man levere inn opptil ti klesplagg og/eller sko. For hvert plagg får du en klesbyttelapp. Etterpå kan man finne nye klær og betale med klesbyttelappene på vei ut.

– Kan man levere alt mulig av klær til voksne og barn?

– Det er viktig å merke seg at klærne som byttes bort må være i god stand og helst brettet. Denne byttekvelden er for voksenklær for både kvinner og menn, og undertøy/badetøy og sokker tas ikke imot.

– Hva skjer med klærne til overs?

– Klærne som er igjen doneres vekk. Sist gang var det veldig lite igjen, men ingenting blir kastet, sier Scheen.

Arrangementet vil være i Eidsvåg kulturhus mellom klokken 18.00-21.00. Scheen presiserer at det er begrenset med parkering, men at 19-bussen stopper ved Tømmervågen.

Vil du ha tips om kommende arrangement - eller vil dele ditt arrangement? Meld deg inn i vår Facebook-gruppe Det skjer i Åsane bydel!

Gå til forsiden ->