Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Åsane i storform møter rivalen: – Denne kampen holder jeg helt åpen

Åsane håndball herrer møter torsdag kveld Bjørnar i Åsane Arena.  Foto: Privat

Åsane håndball herrer møter torsdag kveld Bjørnar i Åsane Arena. Foto: Privat

I kveld står håndball-derbyet mellom Åsane og Bjørnar for tur, og begge lagene har imponert så langt i sesongen. Spesielt Åsane, som har vunnet åtte av sine ti siste kamper.

Treneren for Åsane, Ulrik Torkildsen Risberg, sier at kampen har en spesiell betydning ettersom dette er det nærmeste de kommer et by-derby i Bergen.

– Vi tapte mot Bjørnar i begynnelsen av sesongen, og det har gitt laget ekstra motivasjon. Spillerne er nå giret på å vise seg frem foran gamle-treneren, Alf Cato Verpeide, som gikk fra Åsane til Bjørnar 22/23 sesongen, sier Risberg,

Om Åsane fortsetter med å spille som de har gjort siden oktober i fjor, ser det lyst ut med tanke på opprykk fra 2. divisjon. De ligger nemlig på 4. plass med 24 poeng på 15 spilte kamper. Det er tre mindre spilte kamper enn Nærbø 2 som troner tabellen med 28 poeng.

Men for trener Risberg er ikke opprykk det viktigste akkurat nå.

– Vi visste ikke helt hvor vi sto før sesongen, og målsettingen har vært å få inn en god treningskultur. Det handler om å ha fokus på oss selv og trening, ha en bra konsentrasjon og en sterk vilje til å legge ned hardt arbeid- og pushe hverandre på treningene.

Ulrik Torkildsen Risberg tok over trenerrollen i Åsane etter at Alf Cato Verpeide gikk til Bjørnar.  Foto: Privat

Ulrik Torkildsen Risberg tok over trenerrollen i Åsane etter at Alf Cato Verpeide gikk til Bjørnar. Foto: Privat

Ifølge Risberg er det ingen klar favoritt i kveldens kamp, men det laget som best klarer å sette opp et godt forsvarsspill vil ha en stor fordel.

– Denne kampen holder jeg helt åpen. Begge er sterke i angrep, og scorer jevnt og trutt. Derfor blir det laget som klarer å sette et godt forsvarsspill som kommer til å vinne, sier Åsane-treneren.

Kampen spilles klokken 20.00 torsdag kveld i Åsane Arena. BÅ skal prate med spillere og trenere etter kamp, så følg med!

Gå til forsiden ->