Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Adrian (20) har fått drømmejobben - får startlønn på 700.000 kroner

Adrian Woldseth (20) har fått drømmejobben. Foto: Martin Hjellestad

Adrian Woldseth (20) har fått drømmejobben. Foto: Martin Hjellestad

Etter å ha tilbrakt barne- og ungdomsskolen på Haukås og Kyrkjekrinsen, og videregående på Knarvik vgs og Bergen maritime, kan nå 20 år gamle Adrian Woldseth fra Breistein endelig kalle seg automatiker.

Ikke nok med det, kort tid etter han fikk meget godt bestått på fagprøven og var ferdig som lærling på Mongstad oljeraffineri, fikk han også jobb.

– Jeg har egentlig landet drømmejobben! Jeg har lenge tenkt at det er en type elektriker jeg ville bli, og nå ser jeg veldig frem til neste uke, sier han fornøyd.

Da begynner han nemlig som automatiker på Troll A-plattformen i Nordsjøen, med en startlønn på hele 700.000 kroner.

– Er det hard konkurranse med å få en slik jobb?

– Det er litt konkurranse, men de søker etter en nye fagarbeidere i offshore for tiden. Generelt sett er det vanskelig å få tak i lærlinger, og jeg vil absolutt anbefale yrkesveien om man ikke vet hva man skal bli, sier han og legger til:

– Det virker nok en del mer avansert enn slik det egentlig er. Når du søker lærlingplass er som oftest fraværet viktigere enn karakterene. Jeg tror det er viktig å prøve noe nytt om man er usikker på veien videre, det kan være at du får det veldig bra, forteller Woldseth.

– Hva forventer du av jobben?

Jeg forventer å ha det kjekt, og det viktigste for meg er et godt arbeidsmiljø. Jeg kjenner ingen der fra før av, men gleder meg til opplevelsen av å fly med helikopter til en ny plattform og møte nye mennesker.

– Hva skal du finne på når du ikke er på plattformen?

– Jobben innebærer at jeg er to uker på, og fire uker av. Mye av fritiden tenker jeg å bruke til å ta fagskole og studier for å bli ingeniør.

– Hva tenker de hjemme om jobben du har fått?

– De har skjønt at dette er noe jeg har ønsket. Pappa er elektriker, så jeg følger jo litt i sporene hans. Så jeg tror de er stolt, sier automatikeren.

Gå til forsiden ->