Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Om noen dager starter bålforbudet – Dette må du vite:

Så lenge det åpenbart ikke kan føre til brann, så er det greit med bål.  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Så lenge det åpenbart ikke kan føre til brann, så er det greit med bål. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den bergenske sommeren bringer med seg mange gleder, som solfylte dager (bank i bordet), bading i sjøen og grilling utendørs.

Men med sommeren kommer også en økt risiko for branner. Så om bare tre dager starter bålforbudet, som vil vare helt frem til høsten.

I perioden 15. april til 15. september er faren for å forårsake gress- og skogbranner normalt større enn ellers i året. Derfor er det ikke lov å gjøre opp bål ute i naturen, med mindre det åpenbart ikke kan føre til brann.

Men selv om det ikke er lov å gjøre opp bål i naturen i denne perioden, trenger du ikke å gi opp grilling og hygge rundt bålet.

I perioden med bålforbud kan du fremdeles grille, bruke bålpanne eller brenne hageavfall i din egen hage. Det er dessuten lov å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan føre til brann, for eksempel hvis det ligger snø på bakken eller hvis det har vært nedbør over tid.

Likevel, vær forsiktig med bruk av engangsgrill. Disse er ofte årsaken til gress- og skogbranner, samt branner i bosspann og bosscontainere. Plasser aldri engangsgriller på brennbart underlag, og sørg for å slokke dem helt med vann før du legger dem i en egen metallbeholder etter bruk.

På Bergens kommune sine hjemmesider har de oversikt over tilrettelagte bål- og grillplasser i Bergen, men foreløpig er det ingen plasser i Åsane.

Gå til forsiden ->