Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Hele verkstedet er tatt ut i streik: – Har regninger å betale vi også

Arne Bakke (55) (t.v) og Knut Arne Lindborg (60) sammen med "vakthunden" Bella.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Arne Bakke (55) (t.v) og Knut Arne Lindborg (60) sammen med "vakthunden" Bella. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Mekanikerne fra Bertel O. Steen er blant de mange arbeidstakerne i Norge som har blitt tatt ut i streik i forbindelse med det pågående mellomoppgjøret mellom LO og NHO.

Rundt 20 mekanikere fra Bertel O. Steen er tatt ut i streik, og de krever økt lønn som reflekterer den økte prisveksten de siste årene.

En av mekanikerne, Daniel Alden (24), sier de er forberedt på at oppgjøret kan ta tid.

– Vi håper at de finner ut av noe ganske kjapt, men det sagt, så er vi også forberedt på å stå i det. Vi er i hvert fall heldig med været dag én, solen skinner og det er nydelig.

– Hva forventer dere av motparten?

– Vi forventer økt kjøpekraft. Generelt stiger kostnadene mer enn lønnen, og vi har regninger å betale vi også. Så oppgjøret må reflektere den økte prisveksten, sier Alden med anerkjennende nikk fra de andre mekanikerne.

Streikevaktene er i godt humør i strålende vær, men aller helst håper Daniel Alden (til høyre) og resten av gjengen at de kommer godt ut av oppgjøret raskest mulig.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Streikevaktene er i godt humør i strålende vær, men aller helst håper Daniel Alden (til høyre) og resten av gjengen at de kommer godt ut av oppgjøret raskest mulig. Foto: MARTIN HJELLESTAD

– Hvordan påvirker dette bedriften og kundene? Har dere fått noe tilbakemelding enda?

– Folk tuter og vinker, og ønsker oss lykke til. Streiken har en enorm påvirkning, da vi er nærmest er fullbooket hver dag. For eksempel er det ingen som får EU-godkjent bilen, eller skiftet dekk. Så det merkes godt, og det brenner nok godt under beina allerede for administrasjonen.

Mekanikerne i Bertel O. Steen er ikke alene om å streike. Over hele landet krever arbeidstakere høyere lønn, og på fredag blir ytterlige 15.500 arbeidstakere tatt ut i streik, som resulterer i totalt 38.500 i streik.

Knut Arne Lindborg (60) har jobbet på verkstedet i 40 år, men har aldri streiket før nå.

– Vi streiker nå blant annet fordi ledelsen har fått et helt annet lønnstillegg enn det vi har i løpet av årene, og forbundet mener at det nå er arbeiderenes tur.

Det er første gang på 40 år at Knut Arne Lindborg (60) er tatt ut i streik.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Det er første gang på 40 år at Knut Arne Lindborg (60) er tatt ut i streik. Foto: MARTIN HJELLESTAD

– Er du forberedt på at det kan tid med oppgjøret?

– Som oftest tar det litt tid med en slik streik, og så er det snakk om at flere blir tatt ut fredag. Så det skjer nok tidligst noe uti neste uke. Men her er det god stemning i strålende vær, og vi er en fin arbeidsgjeng, sier Lindborg.

I Åsane er også Felleskjøpet og Polygon berørt av streiken.

Bryggeriene Hansa Borg, Ringnes, Mack og Aass er også rammet av streiken, og flere aviser melder om hamstring av øl og brus.

Gå til forsiden ->