Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

BA: Bitter byggekrangel på Våganeset

Tide-direktør Øystein Gullaksen har klaget på avgjørelsen til Plan- og bygningsetaten rundt Natalie Hanevik ønske om å bygge en ny villa i hagen sin på Våganeset, skriver Bergensavisen.

Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til byggingen, men ikke alle naboene er enige. En av naboene, Øystein Gullaksen, har klaget på avgjørelsen og påpeker at Hanevik allerede bor i en stor enebolig på Våganeset og at hennes far, utelivsaktøren Bjørn Hanevik, skal stå for oppføringen av bygget.

Gullaksen og hans kone Ingrid hevder at bygget er ment for videresalg og profitt. I tillegg er Gullaksen uenig i en tidligere avtale med Bjørn Hanevik om å trekke en klage mot en garasje i bytte mot at Gullaksen ikke ville protestere mot oppføringen av tilsvarende bygning på Våganeset 42.

En annen nabo, Per Arne Nonås, klager også på bygget og mener det kun bygges for videresalg og profitt. Plan- og bygningsetaten mener derimot at bygget ikke vil gå på bekostning av bokvaliteten til beboerne, naboene eller det helhetlige inntrykket i området.

Avisen skriver at saken skal opp for politikerne i utvalg for miljø- og byutvikling for endelig avgjørelse.

Gå til forsiden ->