Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Tar grep etter gonoréoppblomstring

Bergen opplever en kraftig oppblomstring av kjønnssykdommen gonoré, i tillegg til klamydia, ifølge Bergen kommune.

– Særlig ungdom og unge voksne som har hyppig og tilfeldig sex blir smittet, og kvinner er mye mer utsatt for smitte enn menn, skriver kommunen.

Gonoré kan utvikle seg til infeksjon i livmor og eggledere, eller i testikler og bitestikler. Dette kan igjen føre til nedsatt mulighet for å få barn.

Skolehelsetjenesten ved de videregående skolene i Bergen ønsker økt bevissthet om kjønnssykdommer. Derfor arrangerer de test-dager for elevene.

I Åsane har foreløpig Åsane videregående skole gjennomført en slik test-dag. Også Tertnes videregående skole skal ha test-dag 27. april.

– Disse dagene er et tiltak for å få flere til å teste seg, og ikke minst at flere ser viktigheten av å bruke kondom ved siden av annen hormonell prevensjon, forteller skolehelsesykepleierne Marit Stene og Anita Odland Pedersen til kommunen.

– Vi opplever at elever generelt er opptatt av å ivareta egen seksuell helse. Likevel er det nok mange som ikke er klar over den smitteøkningen vi ser når det gjelder klamydia og gonoré, forteller helsesykepleierne.

Gå til forsiden ->