Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Schibsted

Bare Åsane legges ned

Ansvarlig redaktør i Bare Åsane, Eirik Langeland Fjeld .  Foto: Odd Mehus

Ansvarlig redaktør i Bare Åsane, Eirik Langeland Fjeld . Foto: Odd Mehus

Det har styret i selskapet besluttet. Fra og med 1. mai vil det ikke lenger lages saker til bareasane.no, som har nærmere 500 betalende abonnenter.

– Bare Åsane har vært en nyskapende lokalavis, og jeg vil takke alle som har bidratt gjennom de siste to årene, sier styreleder i Bare Åsane AS, Øyulf Hjertenes, som er direktør i Schibsted Kyst.

Bare Åsane-prosjektet har fått mye oppmerksomhet både i Norge og utlandet for nyskapende formidling av lokale nyheter. Hjertenes sier prosjektet har vært en nyttig pilot for Schibsted, og at konsernet tar med seg mye læring fra arbeidet med produktet.

– Men når alt kommer til alt, så har ikke interessen blant leserne vært stor nok til at vi klarer å skape en bærekraftig økonomi for prosjektet. Vi ser heller ikke noen vei for å klare dette i overskuelig fremtid, sier Hjertenes.

Ansvarlig redaktør Eirik Langeland Fjeld vil takke teamet som har jobbet frem prosjektet Bare Åsane, og redaksjonen som har stått på for publikasjonen hver dag.

– Denne gjengen må være helt i norgestoppen når det gjelder medieinnovasjon, og det har vært fantastisk gøy å få være med på laget, sier Fjeld.

Å avvikle redaksjonen er surt, men nødvendig, mener redaktøren.

- Det er krevende å starte opp et nytt heldigitalt nyhetsnettsted, men det er like krevende å legge det ned. Vi skulle ønske vi kunne fortsette, men vi må også være realistiske og sette sluttstrek når resultatene ikke blir så gode som vi hadde håpet, sier Fjeld.