Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Salhus

Finaniserer studiene med salg av fisk på Salhus

Marius Sørli kjøpte båt og fiskeutstyr for et par år siden. I fjor høst startet han med salg av fisk på kaien på Salhus. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Marius Sørli kjøpte båt og fiskeutstyr for et par år siden. I fjor høst startet han med salg av fisk på kaien på Salhus. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Fersk fisk og krabber levert på kaikanten har blitt et fast innslag på Salhus.

Når klokken nærmer seg tolv, har allerede flere personer tatt oppstilling på kaien for å sikre seg helgens fiskemiddag. De speider forventningsfullt utover sjøen etter fiskeren, som i dag har lovet kokte krabbeklør.

Brått kommer en åpen båt susende inn sørfra og klapper til kai. Det er Marius Sørli fra Askøy som ankommer med de siste dagers fangst.

Sørli startet med salg av sjømat på Salhuskaien på sensommeren i fjor. Han har fra før drevet salg ved kaiene på Kleppestø og i Damsgård.

– Jeg fikk forespørsel fra en her på Salhus om noen ville starte med fiskesalg, slik det var fra gammelt av.

Som sagt, så gjort.

Om bord i båten har han som regel nykokte krabbeklør og levende krabber, i tillegg til de fiskesortene som har gått i garnene han har i sjøen.

Likevel hadde flere møtt opp for å kjøpe nykokte krabbeklør, som han hadde rikelig av.

Jim Ertesvåg er en av de som benytter seg av tilbudet et par ganger i måneden, og hadde i dag forhåndsbestilt et kilo krabbeklør.

– Jeg synes dette er et kjempeflott tilbud. Da sikrer jeg meg fersk sjømat, og det er koselig å sammen med andre kjøpe fra en lokal fisker ved kai.

Jim Ertesvåg og Trude Fuglum var to av kundene som sikret seg kokte krabbeklør fredag. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Jim Ertesvåg og Trude Fuglum var to av kundene som sikret seg kokte krabbeklør fredag. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Også Trude Fuglum sikret seg noen bæreposer med kokte klør. I kveld skal det bli krabbefest hjemme.

– Vanligvis fisker jeg selv om sommeren, men om vinteren savner jeg veldig krabber. Det er favoritten til hele familien, sa hun.

Det er to år siden Sørli startet som fisker. Etter å ha kjøpt seg en Øien 620 båt, begynte han å selge fangsten direkte til kunder i bergensområdet. Fiskeriet er en bigeskjeft i tillegg til å drive med løping på toppnivå og arbeide med masteroppgave.

Det er hektiske dager, men fiskeriet synes han er givende.

– Jeg fant ut at jeg ikke bare kan leve på studielån og idrett. Så jeg hoppet i det og prøvde. Når man skal starte med noe som er delvis nytt, tar det sin tid. Det har vært tøffe uker og gode uker. Det er veldig kjekt uansett om det står tre eller ti personer på kaien. Jeg er takknemlig for alle som kommer ned, selv om de bare vil slå av en prat.

Det har også tidligere vært solgt fersk fisk på kaien på Salhus. Nå er det Marius som bringer tradisjonen videre. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Det har også tidligere vært solgt fersk fisk på kaien på Salhus. Nå er det Marius som bringer tradisjonen videre. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Måtte dempe seg

I halv fire-tiden natt til tirsdag måtte politiet rykke ut til en bolig på Salhus etter melding om høy musikk. Politiet ba beboeren i 40-årene om å dempe musikken i alle fall frem til klokken 08.

Cathrine (26) er damen bak den rykende ferske hudpleiesalongen i Salhus

Cathrine Lilleskare på åpningsdagen 3. september.  Foto: Privat

Cathrine Lilleskare på åpningsdagen 3. september. Foto: Privat

Cathrine Lilleskare (26) fra Ågotnes i Øygarden ble ferdigutdannet hudterapeut i fjor. Nå har den unge gründeren startet egen hudpleiesalong.

– Det er litt skummelt, men hudpleie er noe jeg har interessert meg for siden jeg var liten, forteller hun.

Hvilepuls Hudpleie er navnet, og Salhus er stedet.

3. september åpnet hun dørene, og hun håper at bedriften blir værende langt frem i tid.

– Det har gått veldig fint hittil, sier hun.

Det Lilleskare liker med hudpleie er å kunne hjelpe andre.

Hvilepuls ligger i samme lokalet som Miss Pinky Frisør og skjønnhetssalong.