Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Bedrift

Bakeriet som gjør maten bærekraftig

Baker og salgssjef i Mer Enn Christian Marina Foto: Marielle Tøsse

Baker og salgssjef i Mer Enn Christian Marina Foto: Marielle Tøsse

Bare Åsane har vært på besøk hos bakeriet «Mer Enn» som holder til i Eidsvåg. Det luktet av deilig bakst da vi trådte inn i lokalet.

Her blir litt for korte, for lette eller rare gulrøtter brukt i all baksten de produserer.

– Gulrøttene vi bruker er matsvinn som vi kjøper fra bønder i Larvik. Vi betaler en liten sum for grønnsakene, men det er jo mat som ville gått i bosset hvis ikke, sier baker og salgssjef i Mer Enn Christian Marina.

Ferske bagetter som inneholder mer enn 40 prosent gulrot Foto: Marielle Tøsse

Ferske bagetter som inneholder mer enn 40 prosent gulrot Foto: Marielle Tøsse

Gulrøtter som "Mer enn" har reddet fra å bli kastet Foto: Marielle Tøsse

Gulrøtter som "Mer enn" har reddet fra å bli kastet Foto: Marielle Tøsse

De siste to ukene har Mer Enn reddet hele to tonn gulrøtter. Her produseres det i store mengder. Da de startet opp i 2020 var det kun pizzabunner bedriften kunne tilby. I dag er utvalget langt større.

– Vi baker pizzaboller, rundstykker, bagetter, focaccia og to typer skillingsboller. Alle produktene har mer enn 40 prosent gulrot i seg, sier Christian.

I Eidsvåg er det Johannes og Christian som er bakere, og de jobber iherdig for å få alt ferdig.

– Vi skal fylle en pall til torsdag med 1280 bagetter, og alt rulles ut for hånd, sier baker i Mer Enn Johannes Valle.

Foto: Marielle Tøsse

Foto: Marielle Tøsse

Baker Johannes ruller ut deig som skal bli til bagetter Foto: Marielle Tøsse

Baker Johannes ruller ut deig som skal bli til bagetter Foto: Marielle Tøsse

Mer Enn er opptatt av å bruke så lokale og bærekraftige leverandører som mulig. De mener det er lett å snike inn litt mer grønt i matpakkene til barna med denne vrien på baksten.

– Foreldre klager ofte over at barna ikke spiser nok grønnsaker. Men i vår focaccia er det 49 prosent gulrot. Alle baksten vi lager inneholder mellom 40 og 50 prosent gulrot. Så foreldre er veldig glade for at barna får i seg litt grønnsaker gjennom våre produkter, sier Christian.

Garnstuen går som bare det

Beklager, denne videoen finnes ikke lenger.

  • Trykk play for å se videoreportasjen over.

Garnstuen AS har hatt kraftig vekst i koronapandemien, og har sine faste stamkunder, som stadig elsker den lille butikken.

Har du tips til andre bedrifter vi bør besøke? Send oss tips her da vel!

Les mer: Bedriftsnyheter i Åsane