Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Seiling

Han blir yngste i sitt slag noensinne: – Det viser et lite skifte i styret

Seiling har Mikal Tveita drevet aktivt med siden han var åtte år.  Foto: Privat

Seiling har Mikal Tveita drevet aktivt med siden han var åtte år. Foto: Privat

Åsane Seilforening i Eidsvåg satser på unge ledere. Søndag ble det kjent at 18-åringen Mikal Tveita tiltrer rollen som formann. Det betyr at Tveita blir den yngste formannen i en seilforening i Norge noensinne.

– Det er veldig hyggelig at de stoler på meg. Det viser et lite skifte i styret: at de er mer av ungdom for ungdom, fremfor av voksne for ungdom, sier den unge formannen.

Han ser tendenser til at det som oftest er foreldre til idrettsutøvere som sitter i styret, og er derfor glad for å se denne utviklingen.

18-åringen startet seilekarrerien allerede som åtteåring. Nå er han avgangselev ved Metis videregående skole hvor undervisningen har vært tilpasset et aktivt seileliv på høyt nivå. I 2020 ble han innstilt som ungdomsrepresentant.

– Jeg vil gjøre mest mulig for klubben, og sette mitt preg på den. Det er så mye vi har lyst til å få gjort, så i starten setter vi oss konkrete mål som vi vet kan gjennomføres, sier Tveita.

Målet hans som formann er å få til større fokus på rekruttering. Samtidig ønsker han å fortsette utbyggingen av Seilsportsenteret.

– Å bli formann er ganske gøy og stort fordi det kan åpne dører for meg også i fremtiden.

Nå skal han trenes opp gjennom et mentorprogram som vil følge opp Tveita i starten. Tidligere formann Christoffer Opstvedt skal lære ham å jobbe målrettet og å takle motgang.

– For seilforeningen er det viktig å satse på unge lovende. Vi satser langsiktig ved at ungdommen ofte har tettere forhold til utøverne og kjenner til hva som er riktig veivalg videre. Dessuten får vi kanskje også bedre profilering på sosiale medier, sier Opstvedt.

Han mener dette lover godt for rekrutteringen:

– Én av oppgavene blir å komme opp med flere strategier for hvordan å ta vare på idrettsutøverne når de blir ungdom – når frafallet er størst, sier han og beskriver Tveita som motivert, målrettet og flink med barn i trenerrollen.