Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ut og spise i Åsane: Sumo

Sumo Åsane mangler en del finesse på kjøkkenet, mener Bare Åsanes matanmelder. Foto: Simon Nilsen

Sumo Åsane mangler en del finesse på kjøkkenet, mener Bare Åsanes matanmelder. Foto: Simon Nilsen

  • Sted: Sumo Åsane Storsenter
  • Besøkt: 14. mai 2022 klokken 1730-1900

Bare Åsane ankommer Sumo uten reservasjon.

Det første vi blir møtt av er et skilt som sier at man skal ta kontakt med en ansatt om å få et bord. Vi blir ikke møtt med et smilende ansikt, men en kjapp kommentar om at vi må vente.

Lokalet er i ferd med å fylles av flere gjester. Vi merker oss raskt at lydene i spisesalen ofte blir overdøvet av lyder fra bestikk, bokser og panner på kjøkkenet.

Etter et par minutter får vi et bord. Like etter får vi bestilt drikke, som dessverre tar sin tid å nå bordet.

Samtidig som drikken serveres, blir det tatt opp matbestilling.

Vi bestilte Stekte kylling Gyoza (dumpling) til kr 149,- samt Nigiri med kamskjell til kr 139,- og Peking duck «maki» til kr 179,-.

Maten kommer ikke lenge etter den ble bestilt.

Nigiri med kamskjell er en skuffelse. Vi ser fort tørrheten på kamskjellet. Dette kan tyde på dårlig oppbevaring, eller at de har vært frosset.

Nigiri-en blir som deig i munnen. Kamskjellene hadde lite smak av sjø og ferskhet. Risen er overkokt, og det gjør at nigiri-en får sin smak av pepperrot-«wasabien» og soyasausen.

Peking duck «maki» lider dessverre av samme problem som nigiri-en. I tillegg er anden inni blitt tørr. Det som kunne ha reddet biten, var å tilføre mer hoisin-saus/Sumo majo. Det ville gjort biten saftigere.

Stekt Kylling Gyoza var dessverre ikke stekt. Jeg kjente ingen skorpe. Det har nok en del å gjøre med at alle bitene er dynket i en søt og klebrig kantonesisk saus. Likevel: selve kyllingbitene smakte godt.

Positivt:

  • Rent lokale
  • Rask servering

Negativt:

  • Rotete service
  • Ingen spørsmål om maten smakte
  • Mangel på smak på maten

Oppsummert:

  • Sumo er en restaurant som er bra for nabolaget og bydelen. Den er en enkel asiatisk restaurant som hele familien kan besøke. Restauranten mangler en del finesse, spesielt i arbeidet på kjøkkenet.

Sumo svarer: - Restauranten har over lang tid scoret høyt

---

Simon Nilsen er tidligere kokk. Ukentlig skriver han korte matanmeldelser for Bare Åsane. Han har en variert kokkekarriere bak seg, og har jobbet i restauranter som Maaemo i Oslo, Geranium i København og 1887 i Bergen.

Gå til forsiden ->