Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Disse boblene drikker du på årets siste dag

Foto: Ronny Bertelsen

Foto: Ronny Bertelsen

Det er lett å gå seg vill i utvalget av musserende viner på polet. Men under får du noen tips i alle prisklasser, og de rimeligste kommer først.

Og det er de rimeligste du åpner midnatt, for da kjenner du neppe at du drikker kostbare bobler.

  • Det finnes flere gode alternativ til alkoholfrie bobler, og Oddbirds sin Blanc de Blancs til en knapp hundrelapp er blant de beste. Svensken Richard Juhlin, som har verdens beste vin-nese går god for denne. Ikke helt tørr, og kanskje mange vil like denne nettopp derfor.
  • Juvé y Camps er knallgode bobler laget på Champagne-metoden, altså med andregangs gjæring i flasken. Smaker som Champagne, men til minst en 100-lapp under prisen.
  • Du får «ekte» bobler til rundt 250 kroner, men går du opp til 300 kroner får du M. Vesselle Cuvée Reserve Grand Cru Extra Brut. Her får du både god smak og karakter.
  • Går du opp noen tiere til får du Pertois-Moriset L'Assemblage Brut. Dette er et av de beste Champagne-kjøpene en kan gjøre på polet.
  • Er du på jakt etter årgangschampagne som ikke er så dyr, så er det Montaubret Brut Vintage 2014 du skal gå for. Koster «bare» 370 kroner. Denne kan du hiva i kjelleren og ta fram att om noen år.
  • Nå har vi passert 500 kroner, men dette er Champagne fra en av de beste årgangene på 2000-talet. Mye fylde og mye frukt. Har du tenkt å servere kalkun med en god saus på nyttårsaften, så ville jeg gått for denne. Kan også plasserest i kjelleren i minst 8 år.
Gå til forsiden ->