Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Mat og drikke

Spisested på Horisont slått konkurs: – De har drevet hos oss siden oppstart

Slik ser det ut tirsdag formiddag. Foto: Cecilie Austvik

Slik ser det ut tirsdag formiddag. Foto: Cecilie Austvik

Den franchisebaserte smørbrødsjappen Subway legger ned på Horisont etter ni år på senteret. Det bekrefter senterleder på Horisont, Lise Færøvik.

– Subway har drevet hos oss siden oppstart, men har i lengre tid strevd med sine økonomiske forpliktelser, og valgte å melde oppbud mandag morgen.

Ifølge Færøvik var nedleggelsen ikke helt uventet.

– Dette kom dessverre ikke som noen overraskelse på oss og vi har hatt dialog med franchisetaker i noen måneder. Det jobbes med nye og spennende muligheter i dette området, sier Færøvik til BÅ.

Filialen til samme franchisetaker ble også slått konkurs på Åsane storsenter i 2020.

Subway ligger mellom Fredrik & Louisa og Nikita. Foto: Cecile Austvik

Subway ligger mellom Fredrik & Louisa og Nikita. Foto: Cecile Austvik

Burger-restauranten har fylt ett år på senteret: – Det er ikke vinn eller forsvinn for noen av oss

Daglig leder på Burgerhem, Torin Kørner. Foto: Martin Hjellestad

Daglig leder på Burgerhem, Torin Kørner. Foto: Martin Hjellestad

Burgerheim bikket nylig ett år på Åsane senter, og til tross for at Mcdonalds er deres nærmeste nabo, har burger-restauranten klart å markere seg i markedet, ifølge daglig leder Torin Kørner.

– Året har vært veldig spennende og lærerikt. Det var overveldende godt trykk i starten, og vi har tatt masse lærdom og utviklet konseptet hver dag. Nå har vi en ganske god trygghet i det vi holder på med.

Suksessen i Åsane har resultert i at Torin vil åpne flere restauranter. Burgerheim legger nå ned avdelingen i Drammen for å satse i bergensområdet.

– Er Bergen blitt en burger-by?

– Om man sammenligner Bergen med Oslo eller Stavanger så vil jeg si vi henger ganske langt bak. Jeg synes ikke konkurransen er så stor her for øyeblikket, så må man sammenligne med at det er mange bydeler. Her i Åsane er vi foreløpig alene i vår kategori.

– Hva tenker du om konkurransen med blant annet deres nabo, Mcdonalds?

– Vi konkurrerer egentlig ikke mot de. McDonalds er verdens største hamburgerkjede, og vi vil sannsynligvis ikke bli like store internasjonalt. Vi skal ikke bli et substitutt for McDonalds, men tilføre noe nytt til markedet. Det er ikke vinn eller forsvinn for noen av oss, sier Kørner.

– Hva skiller dere fra andre burger-restauranter?

– Vi er et fast-casual konsept, som betyr at vi tilbyr burger av restaurant-kvalitet, men produsert i et fastfoodkjøkken. Da får jo du det beste av begge verdener, sier han og legger:

– Burgerheim skal lage burger på norsk.

– Hvordan ser fremtiden ut?

– Fremtiden ser bra ut, og vi har som mål å åpne flere restauranter. Da må vi replikere Åsane-suksessen, konstaterer Kørner.

Burgerheim holder til på Åsane senter (Arken). Foto: Martin Hjellestad

Burgerheim holder til på Åsane senter (Arken). Foto: Martin Hjellestad

Kraftig prishopp: – Spiser mindre sunt

Studenten Ruweyda Mohamud sier hun må spise mindre næringsrikt. Foto: Cecilie Austvik

Studenten Ruweyda Mohamud sier hun må spise mindre næringsrikt. Foto: Cecilie Austvik

Dagligvarekjedene og leverandørene har varslet nye kraftige prishopp fra 1. februar.

Studenten Ruweyda Mohamud er blant dem som kjenner på prisstigningen. Hun har tatt ekstra skifter på Mester Grønn for å få det til å gå rundt.

– Jeg prøver å jobbe litt mer, det er derfor jeg er her i dag. Men det er ikke alle studenter som har mulighet til det, sier Mohamud.

Som student opplever hun at studenter spiser mer usunt enn de bør.

– Jeg må velge det billigste og enkleste, det blir ikke like næringsrikt. Ting koster litt mer enn vi er komfortable med, sier hun.

– Det er ikke noe artig for noen.

- Det er et sjokk, sier tobarnsmor Tonje Rørlien. Her sammen med Ada (2,5) Foto: Cecilie Austvik

- Det er et sjokk, sier tobarnsmor Tonje Rørlien. Her sammen med Ada (2,5) Foto: Cecilie Austvik

Også tobarnsmoren Tonje Rørlien er blant dem som fra før kjenner på stram økonomi. Hun visste ikke om prishoppet som varsles for i morgen, og sier det er et lite sjokk.

– Jeg er litt bekymret. Det er vanskelig å få det til å gå rundt med alt som skal betales, sier Rørlien.

Tobarnsfamilien passer derfor på å ukeshandle og planlegge mer grundig.

Disse boblene drikker du på årets siste dag

Foto: Ronny Bertelsen

Foto: Ronny Bertelsen

Det er lett å gå seg vill i utvalget av musserende viner på polet. Men under får du noen tips i alle prisklasser, og de rimeligste kommer først.

Og det er de rimeligste du åpner midnatt, for da kjenner du neppe at du drikker kostbare bobler.

 • Det finnes flere gode alternativ til alkoholfrie bobler, og Oddbirds sin Blanc de Blancs til en knapp hundrelapp er blant de beste. Svensken Richard Juhlin, som har verdens beste vin-nese går god for denne. Ikke helt tørr, og kanskje mange vil like denne nettopp derfor.
 • Juvé y Camps er knallgode bobler laget på Champagne-metoden, altså med andregangs gjæring i flasken. Smaker som Champagne, men til minst en 100-lapp under prisen.
 • Du får «ekte» bobler til rundt 250 kroner, men går du opp til 300 kroner får du M. Vesselle Cuvée Reserve Grand Cru Extra Brut. Her får du både god smak og karakter.
 • Går du opp noen tiere til får du Pertois-Moriset L'Assemblage Brut. Dette er et av de beste Champagne-kjøpene en kan gjøre på polet.
 • Er du på jakt etter årgangschampagne som ikke er så dyr, så er det Montaubret Brut Vintage 2014 du skal gå for. Koster «bare» 370 kroner. Denne kan du hiva i kjelleren og ta fram att om noen år.
 • Nå har vi passert 500 kroner, men dette er Champagne fra en av de beste årgangene på 2000-talet. Mye fylde og mye frukt. Har du tenkt å servere kalkun med en god saus på nyttårsaften, så ville jeg gått for denne. Kan også plasserest i kjelleren i minst 8 år.

Fire gode drikkeforslag til julematen

Foto: Ronny Bertelsen

Foto: Ronny Bertelsen

De aller fleste spiser enten pinnekjøtt, svineribbe eller lutefisk på julaften, og tipsene du finner under passer stort sett bra til alle tre rettene. Det viktigeste er uansett at du husker å drikke nok vann til den salte og feite maten.

PS: Kjøp av alkohol er ikke lov i Bergen på julaften.

 • Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2021 er et spennende valg til pinnekjøtt. En svært god vin til prisen.
 • For de som helst vil ha rødvin til julematen (ikke lutefisk), kan Marqués de Riscal Reserva 2018 fra Rioja passa bra. Denne er rett og slett knallgod.
 • Også bobler går fint til julematen, men den bør være av den rike, gjerne litt lagrede slaget. A.D. Coutelas Louis Victor Solera Brut fikser biffen til både pinnekjøttet og svineribben.
 • Så er den alkoholfrie Balholm Sprudlende Margaret et svært godt valg. Utrolig god, og den får du både på polet og i en rekke dagligvarebutikker.

Sulten på en god lunsj? Her får du vår matanmelders beste anbefalinger

Foto: Simon Nilsen

Foto: Simon Nilsen

Det er ukens beste dag, fredag 🧡, og muligens tenker du å unne deg en god lunsj?

Men kanskje har du ikke helt oversikt over hvilke lunsjalternativer som finnes her i Åsane? Fortvil ikke - vår matanmelder Simon Nilsen har besøkt en haug med ulike matstedet i Åsane.

Han har gjort en grundig vurdering av de ulike spisestedene. Alle anmeldelsene kan du lese her: Ut og spise i Åsane.

Forhåpentligvis finner du noe som frister. God lunsj! 😋

I dag feires vaffeldagen – hva er din beste oppskrift?

En rekke kafeer og nordmenn i private hjem planlegger for feiring av vaffeldagen 25. mars. Tradisjonen er enkel: Lag og spis vafler.

Ifølge Ipsos spisefakta 2020 spiser hele 42 prosent av alle nordmenn vafler minst en gang i måneden eller oftere, skriver Opplysningskontoret for meieriprodukter.

Send oss gjerne din beste oppskrift til tips@bareåsane.no, eller her på siden.

25. mars feires vaffeldagen over store deler av Europa. Oppskriften for å lage dine egne gode vafler får du her:

25. mars feires vaffeldagen over store deler av Europa. Oppskriften for å lage dine egne gode vafler får du her: