Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.
Horisont

Ble bortvist i 24 timer, men dukket opp igjen én time senere

Lørdag klokken 17.50 fikk politiet melding om en mann på Horisont som var til sjenanse for kunder og ansatte.

– Vi fikk melding om en mann som virket ruset og som fektet rundt med armene. Patruljen påtraff mannen ved Åsane kirke, og det ble vurdert at han var i stand til å ta vare på seg selv.

Mannen ble bortvist i 24 timer, et pålegg han ikke var særlig interessert i å følge.

– Én time senere var han på Horisont igjen. Han ble kjørt hjem av patruljen og anmeldt for å ha brutt pålegget, sier Toppe.

Det var ikke det eneste som skjedde ved Horisont den ettermiddagen. Klokken 18.50 fikk politiet om brann i et bosspann ved busstoppet nærme senteret.

– Et vitne så ungdommer som hadde tent på noe og kastet det i bosspannet. Da politiet kom il stedet var ungdommene forduftet, og bosspannet ble undersøkt. Det var fremdeles varmt i bunnen, men ikke utbrent, sier Toppe.

Spisested på Horisont slått konkurs: – De har drevet hos oss siden oppstart

Slik ser det ut tirsdag formiddag. Foto: Cecilie Austvik

Slik ser det ut tirsdag formiddag. Foto: Cecilie Austvik

Den franchisebaserte smørbrødsjappen Subway legger ned på Horisont etter ni år på senteret. Det bekrefter senterleder på Horisont, Lise Færøvik.

– Subway har drevet hos oss siden oppstart, men har i lengre tid strevd med sine økonomiske forpliktelser, og valgte å melde oppbud mandag morgen.

Ifølge Færøvik var nedleggelsen ikke helt uventet.

– Dette kom dessverre ikke som noen overraskelse på oss og vi har hatt dialog med franchisetaker i noen måneder. Det jobbes med nye og spennende muligheter i dette området, sier Færøvik til BÅ.

Filialen til samme franchisetaker ble også slått konkurs på Åsane storsenter i 2020.

Subway ligger mellom Fredrik & Louisa og Nikita.  Foto: Cecile Austvik

Subway ligger mellom Fredrik & Louisa og Nikita. Foto: Cecile Austvik

– Det er ikke en gammeldame-klubb lenger

Marit Bogetveit og Anne-Elin Hordvik Pedersen har stand på Horisont utenfor Coop Pbs.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Marit Bogetveit og Anne-Elin Hordvik Pedersen har stand på Horisont utenfor Coop Pbs. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Norske Kvinners Sanitetsforening er en norsk humanitær organisasjon som driver frivillig arbeid innenfor helse- og sosialområdet med vekt på kvinners helse og livsvilkår.

Sanitetsforeningene har som mål å støtte kvinnehelseforskning, og Salhus- og Mjølkeråen Sanitetsforening er intet unntak.

De har en rekke forskjellige fond som de støtter, og pengene som samles inn på deres basarer og salg av fastelavnsris går alle til dette formålet.

– Vi har ingen faste inntekter utenom dette, og pengene går til fire-fem fond vi plukker ut hvert år som vi mener er viktige, sier avtroppende leder i NKS Mjølkeråen/Salhus, Marit Bogetveit.

Foreningen er også beredt til å hjelpe til i lokalsamfunnet, og har flere ganger vist sin verdi som en ressurs når det oppstår ulykker og andre kriser.

– NKS hjelp for eksempel da Hurtigruten motorproblemer i Hustadvika. Når passasjerene kom til land hadde sanitetskvinnene mobilisert lokalt. Vi er på måte en ekstra krisehjelp som kan hjelpe med forskjellig.

Ifølge damene er det en vanlig misforståelse at sanitetsforeningene kun består av eldre damer som strikker og holder basarer.

– Det er ikke en gammeldame-klubb lenger som mange tenker. Vi er en aktiv og engasjert medlemsmasse, som består av både kvinner og menn i alle aldre. Det er plass til mange flere medlemmer, spesielt yngre krefter, og man må ikke ha erfaring for å bli medlem. Bare være deg selv og ha godt humør.

Enda en ny butikk åpnet på Horisont: – Helt rått at så mange kom hit i kveld!

Butikken fylte seg raskt opp etter åpning. Foto: Martin Hjellestad

Butikken fylte seg raskt opp etter åpning. Foto: Martin Hjellestad

Lindex-ambassadør Kathrine Sørland ønsket drøyt 200 kunder velkommen kort tid etter klesbutikken åpnet dørene på Horisont for første gang, torsdag kveld.

– Det er helt rått at så mange mennesker kom i kveld. Det er sjeldent at jeg ser så mange på en nyåpning, sier den tidligere modell- og programlederen til BÅ.

Også butikksjef Monica Buene er i ekstase over oppmøtet.

– Det er helt vilt, kjempemasse folk og kjempegøy!

Butikksjef Monica Buene (t.v) sammen med Lindex-ambassadør Katrhine Sørland. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Butikksjef Monica Buene (t.v) sammen med Lindex-ambassadør Katrhine Sørland. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Buene har jobbet i Lindex i 13 år. Først ett år på Galleriet før turen gikk til Åsane storsenter, og nå Horisont.

– Hva skiller Lindex fra andre klesbutikker? Frykter du konkurranse?

– Lindex begynte med salg av undertøy i 1953, så vi skal jo være undertøyekspertene, sier butikksjefen og legger til:

– Så er konkurranse bare bra. Vi trekker hverandre opp, og det er bare positivt tenker jeg. Så jeg tror vi kommer til å ha det bra her, sier Buene.

Også kundene så ut til å trives, i hvert fall Amalie Mork som BÅ snakket med. Hun var nemlig en av de heldige fremmøtte som også vant et gavekort.

– Det var veldig random, men veldig gøy. Jeg kom hjem fra Oslo i dag og visste ikke om jeg skulle orke å være med hit i dag. Men jeg er glad for at jeg ikke ble hjemme, og heller ble med noen venninner hit, sier Mork.

Fra venstre: Ida Caroline Hardtveit (22), Amalie Mork (26) og Inger-Helen Hagenes (26). Foto: MARTIN HJELLESTAD

Fra venstre: Ida Caroline Hardtveit (22), Amalie Mork (26) og Inger-Helen Hagenes (26). Foto: MARTIN HJELLESTAD

– Forventet du at så mange skulle være her på åpningen?

– Egentlig ja. Folk elsker jo at det skjer slike arrangementer!

Åpnet Norges største butikk

Stine Bygdøy har vært butikksjef i fem år, og gledes over enda større butikk.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Stine Bygdøy har vært butikksjef i fem år, og gledes over enda større butikk. Foto: MARTIN HJELLESTAD

På Horisont har butikken Only flyttet inn i de gamle lokalene til Carlings/Bik Bok, som rommer 428 kvm. Med det er butikken blitt til en «Only Megastore», som er den største av sitt slag i hele landet.

Stine Bygdøy har vært butikksjef i kleskjeden i fem år, og er storfornøyd med en dobbelt så stor butikk som det hun tidligere hadde på senteret.

– Jeg er veldig glad for et nytt og stort lokale. Vi flytter fra en 195 kvm butikk, og er nå blitt Norges største butikk. Plasseringen er kjempegod, og vi er ikke langt vekke fra der vi var. Vi elsket det gamle lokalet også, men dette er blitt en mer åpen butikk, sier Bygdøy.

– Hva tenker du om konkurransen fra andre klesbutikker på senteret?

– Jeg veldig overbevist om at dette kommer til å slå an. Vi er blitt tatt veldig godt imot, og jeg syntes vi er en del av en god butikkmiks, sier butikksjefen og legger til:

– Konkurransen med andre klesbutikker er positiv. Vi har ikke helt lik kundegruppe som andre butikker, men på noen felt treffer vi de samme. Da tenker jeg det er et positivt bidrag å bringe flere til senteret.

Mette Nybø var en av de første kundene inn dørene torsdag formiddag. Hun var også begeistret for en større butikk.

– Dette er en flott butikk, og den er ganske mye større enn den gamle. Så jeg skulle jo ønske at jeg fikk lønn i dag og ikke i morgen, humrer Nybø.

Mette Nybø var en av de første kundene innom den nye butikken. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Mette Nybø var en av de første kundene innom den nye butikken. Foto: MARTIN HJELLESTAD

– Du følger med på nyåpninger i bydelen?

– Ja, absolutt. I hvert fall nå med tanke på at jeg har en 15-åring i hus, sier Nybø med et smil.

Det er ikke kun Only Megastore som åpner dørene i dag. Lindex har flyttet inn i Cubus sitt tidligere lokale, men de åpner ikke før i kveld.

– Jeg trodde også at Lindex skulle åpne samtidig, men jeg får heller ta en til tur på senteret i kveld. Det er flott at butikklokalene fylles opp igjen etter en litt «dårlig» januar, sier Nybø.

De ansatte før åpning. Foto: MARTIN HJELLESTAD

De ansatte før åpning. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Lindex på flyttefot

Dette var lokalet til Lindex på Åsane storsenter.  Foto: Siv Berg Lutro

Dette var lokalet til Lindex på Åsane storsenter. Foto: Siv Berg Lutro

Forrige uke skrev vi om Varnergruppen som tar ut butikkene Cubus, Carlings, Bik Bok og Dressmann XL fra Horisont, og etablerer seg på Åsane storsenter.

I samme omgang flytter Lindex ut av storsenteret og inn på Horisont. Butikken skal etter planen åpne 16. februar i Cubus sitt tidligere lokale i 2.etg på Horisont.

Den allerede eksisterende butikken Only utvider på Horisont og blir til Only Megastore. Butikken tar over Carlings og Bik Bok sine lokaler, og blir til sammen 400 kvadratmeter.

Det er foreløpig uvisst når Cubus, Carlings, Bik Bok og Dressmann XL åpner på storsenteret.

Fire butikker forsvinner fra Horisont

De gamle lokalene til Bik Bok og Carlings slåes sammen, og inn kommer Only Megastore.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

De gamle lokalene til Bik Bok og Carlings slåes sammen, og inn kommer Only Megastore. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Varnergruppen, en av de største aktørene innen klesbransjen i Norden, har nylig annonsert at de vil ta sine butikker Carlings, Bik Bok, Cubus og Dressmann XL ut av kjøpesenteret Horisont i Åsane.

Senterleder Lise Færøvik sier det er leit at klesbutikkene forsvinner, men at det kommer inn flere spennende butikker allerede 16.februar.

– Only-butikken som allerede er på senteret flytter inn i Carlings/Bik Bok sine lokaler som slåes sammen og blir til en Only Megastore. Kremmerhuset overtar da Only sitt gamle lokale, og Mani tar over Dressmann XL sitt lokale. Lindex flytter hit fra Åsane senter, inn i Cubus sitt lokale.

– Vi har fått inn leietakere til lokalene som gjenstår, men vi kan ikke komme med info om hvem det er helt enda.

– Hvem er drømmen å få inn på Horisont?

– Jeg har ingen spesifikk butikk, for meg er det viktigste at vi har en god miks av butikker og spiseplasser. Spør du en kunde ville nok mange sagt Zara, for eksempel.

– Kunne det fungert med en pub på senteret?

– Det er mulig, og vi har vært innom tanken. Det kan nok funke på et tidspunkt om det passer senterets profil- som et familiesenter. Så må det være en plassering som ikke nødvendigvis følger våre åpningstider. Egon er et eksempel på dette, og er nok vår pub i dag.

Mani skal flytte opp en etasje, inn i lokalene til der Dressmann XL foreløpig holder til.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Mani skal flytte opp en etasje, inn i lokalene til der Dressmann XL foreløpig holder til. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Horisont hadde rekordomsetning i 2022

Senterleder på Horisont, Lise Færøvik. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Senterleder på Horisont, Lise Færøvik. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Kjøpesenteret Horisont i Åsane hadde en rekordomsetning i 2022, med 1,588 milliarder kroner i omsetning.

Senterleder Lena Færøvik er svært fornøyd med resultatet, spesielt med tanke på at dette var en organisk vekst i omsetningen.

– Vi er veldig stolte av å ha nådd en rekordomsetning i 2022, og økning i antall besøkende. Vi ville vært fornøyd om vi landet på samme tall som fjoråret, så dette er bare gledelig, sier Færøvik.

Spesielt desember var en god salgsmåned. Senteret hadde 1,5 prosent økning i omsetningen, og 7,3 prosent økning i besøkende.

– Det var forventet fra flere hold at julehandelen ikke kom til å bli like god i 2022 med tanke på at mye er blitt dyrere. Men det viser seg at julen er viktig uansett, og at mange hadde spart opp litt penger gjennom de siste årene som de brukte nå i julen, forteller senterlederen.

Det er ikke få sentre å velge mellom i Åsane, men Færøvik setter pris på at det er konkurranse.

– Jeg mener det er en sunn konkurranse mellom oss og Åsane storsenter. Vi spiller hverandre gode.

Kjøpesenteret hadde rekordomsetning i 2022, Foto: MARTIN HJELLESTAD

Kjøpesenteret hadde rekordomsetning i 2022, Foto: MARTIN HJELLESTAD

Butikksjefen forventer bytte-trøkk i dag

Butikksjef på H&M Horisont, Iris Eknes Kroken.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Butikksjef på H&M Horisont, Iris Eknes Kroken. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Hos H&M Horisont er butikksjef Iris Eknes Kroken forberedt på en god del besøkende som har fått feil størrelse til jul.

– 27. desember er den store byttedagen, så vi forventer et trøkk i dag, sier Eknes og legger til:

– Siden det er en del bytter på denne dagen har vi ekstra bemanning.

Ifølge Eknes har det ellers vært en god jul.

– Vi er kjempefornøyd med julehandelen, det har gått over forventningene, smiler butikksjefen.

Lagde bråk på Burger King

Politiet, og etter hvert helsevesenet, måtte ta hånd om en overstadig beruset mann på Burger King på Horisont. Foto: Erik Støverud

Politiet, og etter hvert helsevesenet, måtte ta hånd om en overstadig beruset mann på Burger King på Horisont. Foto: Erik Støverud

I 21-tiden søndag kveld rykket politiet ut til Horisont.

– Vi måtte ta hånd om en overstadig beruset mann som forstyrret ro og orden på stedet, sier politioverbetjent Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.

Mannen i 60-årene var såpass «vekke» at han etter hvert ble overtatt at helsevesenet.

Havnet i fyllearresten

Foto: Erik Støverud

Foto: Erik Støverud

Onsdag ettermiddag måtte politiet hente en beruset mann på Horisont.

Det skriver BT.

Operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt sier til avisen at mannen var til sjenanse og ute av stand til å ta vare på seg selv. Han ble tatt med til drukkenskapsarresten.

Brøt seg inn i bedrift og stjal med seg kassen

Big Bite på Åsane senter.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Big Bite på Åsane senter. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Noen skal ha brutt seg inn på Bigbite på Åsane senter. Innbruddet ble oppdaget mandag morgen i 06-tiden da spisestedet skulle åpne.

Innbruddstyvene skal ha tatt med seg kasseapparatet.

– Vi vet ikke hvor mye som er tatt ennå, sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.

Politiet har sikret spor fra stedet og skal gå gjennom videoovervåkning.

Daglig leder på Big Bite, Natalie Rongved, sier at tyvene blant annet fikk med seg rundt 20 flasker brus, en høyttaler og andre småting.

Ifølge henne har de gått inn fra inngangen mot Åsane terminal, og så hoppet over disken.

– Tyvene er på film, og politiet en anelse om identiteten til noen av de, sier Rongved.

Butikktyv på ferde

Illustrasjonsfoto: Eirik Langeland Fjeld

Illustrasjonsfoto: Eirik Langeland Fjeld

I 12.30-tiden lørdag ble politiet kontakt av en vekter fra Åsane senter.

Vekteren skal ifølge Merethe Toppe i Åsane-politiet ha kommet over en hissig butikktyv som hadde vært innom butikker på både Horisont og Åsane senter.

Politiet kom i kontakt med den mistenkte mannen i 20-årene på Åsane terminal. De fant ikke noe tyvegods på vedkommende, og Toppe kunne si noe om hvor det eventuelt hadde tatt veien.

Mannen fikk pålegg om å holde seg unna senterne i 24 timer, mens politiet nå avventer en eventuell anmeldelse fra Horisont og Åsane senter.

Mann bortvist fra Horisont

Foto: Arkivbilde: Amalie Nord Hagen

Foto: Arkivbilde: Amalie Nord Hagen

I går kveld måtte Horisont ha hjelp av politiet.

– De ringte 20:20 angående en person som ikke ville gå. Han oppførte seg også rart, forklarer Thorbjørn Mørk i Bergen Nord politistasjon til Bare Åsane.

Mannen i 30-årene er en kjenning av politiet, og ble bortvist fra stedet frem til klokken 8 i dag tidlig.

Ble kåret til "Årets varehus" i regionen

Obs Horisont ble kåret til "Årets varehus" 2021 i vår region. Foto: Daniela Elvebakk Mala

Obs Horisont ble kåret til "Årets varehus" 2021 i vår region. Foto: Daniela Elvebakk Mala

Denne uken ble Obs Horisont kåret til kjedens beste varehus i region Sør/Vest 2021, det skriver varehuset i en pressemelding til Bare Åsane.

– Dette var både fantastisk overraskende og ikke minst hyggelig. Nå skal vi feire skikkelig, sier Gjertrud Aalmo, varehussjef på Obs Horisont.

Hun mener prisen er en anerkjennelse av jobben medarbeiderne hennes gjør hver dag.

– Jeg må også få takke kundene som eier oss, for gode tilbakemeldinger og mange fine kundetreff gjennom året. Dette inspirerer oss, og vi skal gjøre det vi kan for å fortsatt være regionens beste varehus, sier Aalmo.

Horisont-sjefen reagerer: – Det vil påvirke handelen

Foto: Daniela Elvebakk Mala/arkiv

Foto: Daniela Elvebakk Mala/arkiv

Byrådet i Bergen sitt forslag om å få slutt på gratisparkeringen på kjøpesentrene, får senterleder Lise Færøvik til å reagere.

– Vi er helt tydelig og klar på at dette forslaget ikke er slik vi ønsker det. Vi er en privat aktør, og ønsker å bestemme og disponere over eget areal, sier senterleder Færøvik i Horisont til Bare Åsane.

Færøvik sier at hun ikke direkte har fått reaksjoner på forslaget, men har fått med seg at mange reagerer.

– Folk kommer gjerne fra distriktene og gjør storhandel på OBS, eller er innom for å nyte et kafébesøk. Det er klart dette vil påvirke antall ganger du besøker oss, sier Færøvik, før hun legger til;

– Det vil også påvirke handelen.

Les også: Vil ha slutt på gratis-parkeringen

Snart kan gratisparkeringen ryke på både Horisont og Åsane Storsenter Foto: Eirik Langeland Fjeld

Snart kan gratisparkeringen ryke på både Horisont og Åsane Storsenter Foto: Eirik Langeland Fjeld

Bilbrann ved Horisont

Klokken 12.17 melder politiet på twitter at brannvesenet er på stedet etter at det kom inn melding om brann i en bil. Brannen ble slukket av en vekter med brannslukkingsapparat melder brannvesenet.

God vekst hos Horisont

Foto: Henrik R. Hauken

Foto: Henrik R. Hauken

Fra 2019 til 2021 har Horisont hatt en økning i omsetningen på 14 prosent. Det skriver BT.

Ifølge avisen har flere sentrumssentre mistet omsetning under pandemien, men samtidig har det ført til omsetningsrekord for flere bydelskjøpesentre.

Til BT sier senterleder Lise Færøvik at hun er spent på hvordan fortsettelsen blir, og peker på at ting som høyere rente og høye strømpriser kan påvirke kjøpelysten til bergenserne fremover.

Kritikerrost restaurant åpner på Horisont denne måneden: – Vår mat er unik

Toqeer Aslam gleder seg til å dele den pakistanske maten med Åsabuerne.  Foto: Amalie Nord Hagen

Toqeer Aslam gleder seg til å dele den pakistanske maten med Åsabuerne. Foto: Amalie Nord Hagen

Restauranten Nawabs har gjort stor suksess etter de startet Bergens første pakistanske restaurant på Wergeland. Nå ekspanderer de og åpner sin andre restaurant, her i Åsane.

– Vi har mange kunder som kommer fra Åsane til Wergeland for å spise maten vår. De har alltid sagt at vi må åpne en restaurant i Åsane, så vi vet at det er mange som er glad for dette, forteller en av Nawabs tre eiere, Toqeer Aslam (30) til Bare Åsane.

Ifølge Aslam skal de tilby Åsabuerne unik mat i en egen klasse. Han mener Åsane trenger noe nytt.

– Maten vår er helt unik. Den pakistanske maten er kjent for å inneholde mange ulike krydre og masse smak. Folk kan bare glede seg.

Restaurant-gründeren har en helt klar visjon.

– Vi vil være best i bransjen. Det er vårt mål.

Bergens Tidende ga Nawabs fem av seks stjerner i sin matanmeldelse, og kalte restauranten "et lite sted med store smaker, og et godt valg for ta-med-mat i hverdagen."

Nawabs tar over Venezia sine lokaler på Horisont.

Skal selge Horisont

Nå får Horisont nye eiere.  Foto: Daniela Elvebakk Mala

Nå får Horisont nye eiere. Foto: Daniela Elvebakk Mala

Coop Hordaland Eiendom har bestemt seg for å selge Horisont. Det skriver Åsane Tidende.

Kjøpesenteret åpnet i 2014 og har 71 butikker, spisesteder og servicebedrifter.

– For Coop Hordaland Eiendom har Horisont vært et fantastisk utviklingsprosjekt hvor vi har skapt en viktig møteplass for kundene og sikret gode lokaler for vårt Obs-varehus i Åsane. Coop er eid av norske forbrukere og verdiene vi nå ønsker å realisere skal gå til å skape nye gode handleopplevelsene for kundene, sier Magne Søvde, investeringsdirektør i Coop Norge Eiendom.

Salget skal ikke føre til endringer for leietakerne.