Klokken 17.10 ble politiet tilkalt til Åsane terminal etter melding om 3-5 ungdommer som herjet rundt.
– Vi fikk melding om flere ungdommer som holdt på å ødelegge en skyvedør, men når vi kom frem var de forduftet, sier Torbjørn Mørk ved Bergen nord politistasjon.
Ifølge Mørk har ungdommene mest sannsynlig tatt en buss videre.
– Politiet skal videre sjekke videoovervåkningen på terminalen, avslutter Mørk.
Lørdag klokken 17.50 fikk politiet melding om en mann på Horisont som var til sjenanse for kunder og ansatte.
– Vi fikk melding om en mann som virket ruset og som fektet rundt med armene. Patruljen påtraff mannen ved Åsane kirke, og det ble vurdert at han var i stand til å ta vare på seg selv.
Mannen ble bortvist i 24 timer, et pålegg han ikke var særlig interessert i å følge.
– Én time senere var han på Horisont igjen. Han ble kjørt hjem av patruljen og anmeldt for å ha brutt pålegget, sier Toppe.
Det var ikke det eneste som skjedde ved Horisont den ettermiddagen. Klokken 18.50 fikk politiet om brann i et bosspann ved busstoppet nærme senteret.
– Et vitne så ungdommer som hadde tent på noe og kastet det i bosspannet. Da politiet kom il stedet var ungdommene forduftet, og bosspannet ble undersøkt. Det var fremdeles varmt i bunnen, men ikke utbrent, sier Toppe.
– Påsken oppsummert så har det ikke vært noen oppdrag i stor skala, eller noen spesielle hendelser utenom likfunnet i Ervik, sier Merete Toppe ved Bergen nord politistasjon.
Toppe har ikke mer å si om knokkelfunnet ettersom saken ikke har havnet på pulten hos Åsane-politiet enda. Men et par andre oppdrag kan hun utdype på:
Torsdag (skjærtorsdag) klokken 11.30 ble politiet ringt av en beboer i Morvikbotn angående bråk.
– Vi ble ringt om brudd på helligdagsfreden. Politiet dro ut og traff på et firma som var i ferd med å avslutte arbeidet og ta påskeferie, sier Toppe.
Politiet fikk en lignende melding søndag klokken 14.00, også fra Morvik.
– Her var det en nabo som holdt på med rivning og diverse på tomten sin. Politiet dro ut og han avsluttet arbeidet, sier Toppe og legger til:
– Vi får en del slike meldinger gjennom året, og vi prøver å løse dette i stor grad med å veilede innringere til å snakke med naboen, for eksempel. Det går somt oftest greit.
Rett før kl. 18.00 på Åsane terminal fikk politiet melding om tre utanlandske menn i 30 - 40 årene som var ruset på alkohol.
– De spilte høy musikk, og skremte folk som kom til terminalen. En av de hadde blod på hendene, og det viste seg at han hadde kuttet seg, opplyser politiet i Bergen nord.
Mannen ble sendt fra terminalen med ambulanse. De to andre reiste med buss, og fikk pålegg om å ikke være på terminalen i de neste 24 timene.
I 08-tiden onsdag morgen ble det oppdaget at en bil hadde rullet inn i veggen på Åsane storsenter.
Politiet ble kontaktet, og de brukte morgentimene på å finne ut hva som hadde skjedd. Etter å ha gjennomgått video fra overvåkingskameraet, kunne de konkludere med at bilen hadde blitt parkert og eieren gått der ifra. Noen minutter etter begynte bilen å rulle nedover den slakt hellende parkeringsplassen til den traff kjøpesenterveggen.
Ifølge politiet ser det ut til at bilen sto i «Park»-modus da den trillet av gårde.
- Vi kan være veldig glad for at ingen stod i veien da den begynte å rulle, sa politiet på stedet.
I 09-tiden hadde de fremdeles ikke fått tak i eier av bilen.
Med en toppfart som er litt hemmelig, men likevel mer enn rask nok, presenterte det meste av det som lan krype og gå av sjefer i Vest politidistrikt mandag det fartsvidunderet av en politibåt.
Nesten alt med den nye båten er bedre enn den gamle, vel og merke med unntak av toppfarten som er litt lavere på den nye båten.
Båten har en prislapp på syv millioner kroner, det er en Marell M12 på 13,8 meter med to utenbordsmotorer av typen Mercury Verado.
På testturen Bare Åsane fikk være med på kom vi opp i 55 knop.
Kjetil Rekdal, som leder felles enhet for operative tjenester, opplyser at den nye båten er bedre enn den gamle på alle områder.
– Vi er svært glade for at vi har fått den nye båten. Med denne vil vi ha en enda bedre beredskap i distriktet vårt, med blant annet helårsdrift. Det er vi svært godt fornøyde med, sier Rekdal.
– Så denne båten vil være mer på sjøen enn den gamle?
– Ja. Vi vil ha faste båtførere som kommer til å ha sin daglige tjeneste på sjøen, sier Rekdal.
Den nye båten har plass til ti personer, noe som er mye mer enn den gamle båten. Båten skal brukes både til vanlig patruljetjeneste, transport av mannskap og til søk og redning.
Bruker du mobil bak rattet risikerer du nå snart en klekkelig bot på 9700 kroner. Det er en økning på 470 prosent i løpet av tre år.
1. januar 2021 økte bøtesatsen fra 1700 kroner til 5000 kroner og tre prikker. 1. mars 2022 økte bøtesatsen igjen, til 7450 kroner. Generelt øker alle bøtesatsene på trafikklovbrudd med 30 prosent fra 1. februar 2023.
Men enn så lenge betaler du «kun» den gamle satsen.
– Siden dette ble behandlet som en hastesak i statsråd har ikke politiet fått oppdatert trafikkappen som brukes til å utstede digitale forenklede forelegg ennå. Derfor vil vi fortsette å bøtelegge på gamle satser frem til oppdateringen i appen er klar, til gunst for sjåførene, sier UP-sjef Knut Smedsrud.
Se de nye bøtesatsene i tabellen:
Det er ikke kun fartsovertredelser som svir for lommeboken:
Lørdag kveld klokken 22.00 rykket politiet ut til Åsane terminal etter en bussjåfør på rute 4 ikke kunne kjøre videre på grunn av ungdommer som blant annet kastet ølbokser rundt i bussen.
– Da politiet kom til stedet var ungdommene av bussen. De fleste oppførte seg greit, men det var en person som absolutt ikke greide å holde seg, og valgte å drikke øl rett foran nesen til patruljen, sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.
Det resulterte i en bot på 2500 kroner for offentlig drikking.
– Hendelsen ble løst greit utenfor det, sier Toppe.
Klokken 02.40 fikk politiet enda en melding fra en bussjåfør på 4-bussen, på endestoppet Flaktveit.
– Sjåføren var ferdig med skiftet for natten, men i bussen var det en ung person som han ikke fikk vekket. Politiet rykket ut til endestoppet og fikk vekket personen, som var ganske beruset. Patruljen fikk han trygt til hus, og siden han ikke hadde gjort noe galt, ble det heller ikke opprettet sak, avslutter Toppe.
Klokka 12 mandag ringte en vekter på Åsane Storsenter politiet fordi en mann i slutten av førtiårene oppførte seg utagerende og aggressiv. Personen er en kjenning av både vekterne og politiet. Politiet rykket ut og bortviste mannen fra senteret, men det ble ikke opprettet sak.
To timer etter fikk politiet melding om at en person hadde blitt frastjålet et kamera av en person i samme område som stakk av i retning Horisont og Åsanehallen. Personen sprang etter, og politiet kom etter hvert til og klarte å ta mannen på fersk gjerning, så kameraet ble gjenforent med sin rettmessige eier. Tyven, en mann i trettiårene, er kjent fra politiet fra før. Han ble bortvist fra området.
I samme tidsrom fikk politiet enda en beskjed om tyveri. Denne gangen var det to personer på en butikk på Horisont som prøvde å stjele varer, men en vekter fikk stanset de før de forlot butikken. Siden de ikke hadde passert betalingspunktet, kunne de ikke anmeldes for tyveri. Likevel oppførte den ene seg ufint og prøvde å kaste en brusflaske på vekteren. Urokråkene forsvant før politiet kom frem, men flaskekasteren blir anmeldt. Politiet har navnet på vedkommende, som er i slutten av førtiårene.
I perioden 1. januar til 1. juni i år er det våpenamnesti i Norge. Dermed kan man levere inn våpen uten å risikere straffeforfølgelse. Hensikten er å forebygge kriminalitet og alvorlige ulykker.
Flere ganger tidligere har det vært våpenamnesti i Norge, sist i 2017. Flere tusen våpen har blitt levert inn, mange av disse fra krigens dager.
Ifølge Merethe Toppe har Bergen nord politistasjon så langt fått inn 13 skytevåpen, og 3 kniver.
– Det er i hovedsak skytevåpen vi tar inn, men i år har vi også fått inn et par kniver. Det er jo greit nok, ettersom det er flere typer kniver som er ulovlig i Norge.
Politiet ønsker at man ringer inn til politiet i forkant. Det er av både sikkerhetshensyn, men også for å få vite hvordan man skal frakte og leverte våpenet til politiet.
I forbindelse med at nytt våpenregelverk trådte i kraft sommeren 2021 har det blitt pant på 4000 kroner ved innlevering av en del halvautomatiske jaktrifler som det er forbudt å bruke til jakt.
Natt til torsdag i 04-tiden fikk politiet melding om to mindreårige gutter som hadde tjuvlånt en bil. De kjørte rundt i flere sentrale deler av Åsane, men over kort tid og heldigvis uten skader.
Guttene er i 13-14-alderen.
– Den ene gutten ble funnet og tatt hånd om av foreldrene hans, mens den andre kjørte bilen hjem til seg. Politiet rykket ut og fikk tak i gutten, sier Merethe Toppe ved Vest Politidistrikt til BÅ.
Politiet skriver på Twitter at de har snakket med de to guttene og foresatte.
Politiet jobber nå med forebyggende oppfølging av guttene for å sørge for at det ikke skjer igjen. Forholdet vil bli anmeldt og fulgt opp av forebyggende avdeling hos politiet i Åsane.
Innsatsleder i politiet, Frank Listøl, sier føreren er en kjenning av politiet. Vedkommende skal bli avhørt av politiet, men må i første omgang via legevakt for en blodprøvetaking.
Litt over klokken ett, natt til fredag, fikk politiet melding om en frustrert mann ved endestoppet på Støbotn.
– En mann i midten av 20-årene hadde sovnet på bussen, og ikke kommet seg dit han skulle. Han var ganske frustrert, men det kom etter hvert en ny buss han kunne ta, sier Torbjørn Mørk ved Bergen nord politistasjon.
En time senere fikk politiet melding om en svartkledd mann som gikk i veien ved Glaskartunnelen. Det viste seg å være samme person.
– Mannen hadde sovnet på en buss igjen, og ikke kommet seg dit han skulle. Det ble bestilt taxi, og med det kom han seg nok hjem, forteller Mørk.
Klokken 02 natt til onsdag rykket politiet ut til Glaskartunnelen på E39.
– Det kom inn melding om at en mann gikk på motorveien og inn i Glaskartunnelen. Han var helt svartkledd, og det ble bestemt at vi måtte stenge tunnelen for å unngå at han ble påkjørt. Vi rykket ut og fant personen. Han ble tatt med ut til Handelshøyskolen. sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.
Ifølge Toppe blir det ikke opprettet sak, men mannen i 20-årene har fått beskjed om at han blir anmeldt om det skjer igjen.
Operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt sier til avisen at mannen var til sjenanse og ute av stand til å ta vare på seg selv. Han ble tatt med til drukkenskapsarresten.
Ifølge politiet hadde hun mandag kveld tatt seg en tur til Veten i Åsane, men fant ikke veien ned igjen.
Ved hjelp av politiets hundepatrulje og posisjonen til kvinnens telefon, klarte de å finne henne og vise henne veien ned igjen.
-Hun var våt, kald og litt sliten, men har nå kommet seg ned og trenger ikke noe videre oppfølging, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt.
Klokken 18.20 lørdag kveld fikk politiet en telefon fra noen kalde og våte turgåere ved Veten.
– Det var en 48 år gammel fransk kvinne, og hennes 13 år gamle sønn som hadde gått seg vill i Veten-området. De hadde vann, lommelykter og strøm på mobilen, men de kom seg ikke ned, sier Merethe Toppe i politiet.
Toppe sier to fjellvante politifolk kom i kontakt med mor og sønn klokken 20.00, og fulgte de ned.
– Det er greit at de ringte oss, slik at det ikke ble satt i gang en større aksjon, sier Toppe.
Fra klokken 21.30 lørdag kveld fikk politiet flere meldinger om vinglekjøring fra Indre Arna mot Åsane.
En mann i 20-årene ble stoppet av politiet ved Åsane senter, der det ble utført en blåsetest.
– Mannen blåste til 0.22 på alkometeret, som indikerer at han har kjørt med promille litt over lovlig verdi, sier Merethe Toppe i politiet.
Mannen ble tatt med til politistasjonen i Åsane for videre prøver.
– Da han ble testet på stasjonen viste resultatet en promille på 0.16, som er lovlig verdi. Det ble da ikke opprettet sak, og legger til:
– Han hadde nok tiden på sin side, sier Toppe.
Et alkometer gir kun en indikasjon på promille, men for endelige resultater må man enten ta en test på politistasjonen, eller blodprøve hos legevakten.
Søndag klokken 11.15 ble politiet ringt av ansatte på trampolineparken Flipzone om at noen i løpet av natten hadde kastet et el-løperhjul gjennom vinduet deres.
– Det er ingen tegn til at noen har vært inni lokalene, sier Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon til BÅ.
– De vil anmelde forholdet, og vil gå gjennom videoovervåkning. Kanskje har de fått mistenkte på film, sier Toppe.
Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon sier helgen var preget av flere fester med mindreårige.
– Klokken 22.50 fredag kveld fikk vi melding fra en ambulanse om en fest ute av kontroll i Morvik. Ambulansen hadde kjørt bort en mindreårig som hadde fått i seg for mye drikke, og når vi kom til stedet var huset nærmest tømt. Foreldre ble kontaktet, sier Toppe.
Lørdag kveld fikk politiet melding om person som tilsynelatende var blitt påkjørt i området ved Åsane storsenter.
– Klokken 21.15 fikk vi melding om en mann som lå i veibanen som skal ha blitt påkjørt mellom senteret og Arken. Da vi kom frem viste det seg at han ikke var påkjørt, men veldig full, og hadde lagt seg i veibanen.
Toppe sier gutten ble kjørt til legevakten på grunn av beruselse, og ble der overtatt av faren.
Lørdag kveld fikk politiet helgens tredje melding om fest med mindreårige.
– Klokken 22.50 fikk vi melding om full fest på Hylkje. Vi rykket ikke ut, men kontaktet mor til de som hadde fest. Vi fikk ikke flere meldinger etter det, avslutter Toppe.