Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Her er politiet sitt nye fartsvidunder på sjøen

Beklager, denne videoen finnes ikke lenger.

Med en toppfart som er litt hemmelig, men likevel mer enn rask nok, presenterte det meste av det som lan krype og gå av sjefer i Vest politidistrikt mandag det fartsvidunderet av en politibåt.

Nesten alt med den nye båten er bedre enn den gamle, vel og merke med unntak av toppfarten som er litt lavere på den nye båten.

Båten har en prislapp på syv millioner kroner, det er en Marell M12 på 13,8 meter med to utenbordsmotorer av typen Mercury Verado.

På testturen Bare Åsane fikk være med på kom vi opp i 55 knop.

Kjetil Rekdal, som leder felles enhet for operative tjenester, opplyser at den nye båten er bedre enn den gamle på alle områder.

– Vi er svært glade for at vi har fått den nye båten. Med denne vil vi ha en enda bedre beredskap i distriktet vårt, med blant annet helårsdrift. Det er vi svært godt fornøyde med, sier Rekdal.

– Så denne båten vil være mer på sjøen enn den gamle?

– Ja. Vi vil ha faste båtførere som kommer til å ha sin daglige tjeneste på sjøen, sier Rekdal.

Den nye båten har plass til ti personer, noe som er mye mer enn den gamle båten. Båten skal brukes både til vanlig patruljetjeneste, transport av mannskap og til søk og redning.

Den nye politibåten er større enn gamle, er bedre utstyrt, kan frakte mange flere personer og har en solid prislapp. Foto: Ronny Bertelsen

Den nye politibåten er større enn gamle, er bedre utstyrt, kan frakte mange flere personer og har en solid prislapp. Foto: Ronny Bertelsen

Gå til forsiden ->