Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

– Det er ikke en gammeldame-klubb lenger

Marit Bogetveit og Anne-Elin Hordvik Pedersen har stand på Horisont utenfor Coop Pbs.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Marit Bogetveit og Anne-Elin Hordvik Pedersen har stand på Horisont utenfor Coop Pbs. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Norske Kvinners Sanitetsforening er en norsk humanitær organisasjon som driver frivillig arbeid innenfor helse- og sosialområdet med vekt på kvinners helse og livsvilkår.

Sanitetsforeningene har som mål å støtte kvinnehelseforskning, og Salhus- og Mjølkeråen Sanitetsforening er intet unntak.

De har en rekke forskjellige fond som de støtter, og pengene som samles inn på deres basarer og salg av fastelavnsris går alle til dette formålet.

– Vi har ingen faste inntekter utenom dette, og pengene går til fire-fem fond vi plukker ut hvert år som vi mener er viktige, sier avtroppende leder i NKS Mjølkeråen/Salhus, Marit Bogetveit.

Foreningen er også beredt til å hjelpe til i lokalsamfunnet, og har flere ganger vist sin verdi som en ressurs når det oppstår ulykker og andre kriser.

– NKS hjelp for eksempel da Hurtigruten motorproblemer i Hustadvika. Når passasjerene kom til land hadde sanitetskvinnene mobilisert lokalt. Vi er på måte en ekstra krisehjelp som kan hjelpe med forskjellig.

Ifølge damene er det en vanlig misforståelse at sanitetsforeningene kun består av eldre damer som strikker og holder basarer.

– Det er ikke en gammeldame-klubb lenger som mange tenker. Vi er en aktiv og engasjert medlemsmasse, som består av både kvinner og menn i alle aldre. Det er plass til mange flere medlemmer, spesielt yngre krefter, og man må ikke ha erfaring for å bli medlem. Bare være deg selv og ha godt humør.

Gå til forsiden ->