Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Ikke ett fett hvor du kaster fett

Foto: Gorm Kallestad (NTB)

Foto: Gorm Kallestad (NTB)

Pleier du å kaste matfettet ditt i vasken eller i do? Det bør du i så fall stoppe med, da det er stor sjanse for at du tetter rørene dine, i tillegg til at det er snacks for rottene.

Bruker du varmt vann og såpe når du fjerner fett fra gryter og panner, flytter du bare problemet lengre ut i rørsystemet der det avkjøles og stivner.

Under har vi hentet tips fra nettsiden Fettvett.no.

  • Pinnekjøtt: Fett i kasserollen etter koking av pinnekjøtt stivner når det blir avkjølt. Skrap ut fettet og kast det i posen sammen med matavfall (eller restavfall). Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker kasserollen.
  • Ribbe: Etter at du har stekt juleribben, kan du la stekebrettet med fett stå til det blir kaldt. Da vil fettet stivne og du kan lett skrape det av og putte i posen for matavfall (eller restavfall). Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker stekebrettet i oppvaskkummen.
  • Fett som ikke stivner samler du i tett emballasje (melkekartong f.eks.) og leverer det på gjenbruksstasjonen/avfallsanlegget (alle skal ta imot dette).
Gå til forsiden ->