Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

«Stedet» var begynnelsen for pub-livet i Åsane, så tok det slutt

Her drev Anne-Marie Samuelsen det som skulle bli Åsane sin første pub, og foreløpig den eneste.  Foto: Cecilie Austvik

Her drev Anne-Marie Samuelsen det som skulle bli Åsane sin første pub, og foreløpig den eneste. Foto: Cecilie Austvik

- Nå kan vi skåle for alvor, skrev Åsane Tidende tilbake i 2006.

Husker du serveringsstedet «Stedet»? Fra 2005 til 2008 ga det åsabuene en unik mulighet. Samlingsstedet ble startet av gründeren Anne-Marie Samuelsen (61), og for det ble hun nominert til årets åsabu for.

I et skjermet industriområde vendt ut mot Liamyrenes vakre innslag, Liavannet, driftet Samuelsen lokalet på 250 kvadratmeter. Innenfor dørene fant åsabuene den unike atmosfæren.

- Det var som å komme inn i stuen. Stedet var veldig populært, sier gründeren.

Det var ikke primært en pub, men det var begynnelsen for en i Åsane. Lokalet var opprinnelig til selskap, konferanser og kurs. I 2006 ble hun en av de første til å få skjenkebevilgning og åpnet derfor opp for unike muligheter for åsabuene.

Gründeren ser tilbake på en stemningsfull tid avbildet og omtalt i aviser og skrivebøker. Gjesteboken er full av takknemlige hilsninger. Foto: Cecilie Austvik

Gründeren ser tilbake på en stemningsfull tid avbildet og omtalt i aviser og skrivebøker. Gjesteboken er full av takknemlige hilsninger. Foto: Cecilie Austvik

- Det var ikke enkelt å få skjenkebevilgning utenfor bykjernen. Jeg var en av de første med skjenkebevilgning. Det var så gøy.

Samuelsen ser tilbake til en tid da baren ble bygget og puben ble til. Her danset de til konsert med De Musikalske Dvergene, så brannkamper og hadde allsang. Folk samlet seg i hopetall.

- Da jeg fikk sjenkebevilgning håpet jeg det ville løsne for resten av Åsane, sier hun. Siden den gang har det ikke dukket opp flere puber.

Etter at hun la ned «Stedet» i 2008 har hun savnet tilbudet hun selv en gang ga. Tidligere skrev BÅ at det foreslås å etablere en bydelspub i Åsane. Det skapte engasjement blant åsabuene.

- Vi må jo få til en pub her i Åsane. I dag må vi reise til byen hvis vi skal på pub, og ikke alle vil invitere hjem. Vi kan ikke reise til byen hele tiden.

- For en stemning!, skrev Åsane Tidende etter at De Musikalske Dvergene holdt konsert på "Stedet".  Foto: Cecilie Austvik

- For en stemning!, skrev Åsane Tidende etter at De Musikalske Dvergene holdt konsert på "Stedet". Foto: Cecilie Austvik

Gå til forsiden ->