Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Spreke damer trosser regnværet

Ut på tur, aldri sur! F.v. Marthe Toppe, Laila Johnsen, Rita Hellesøe, Ingrid Nilsen og Bodil Eide. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Ut på tur, aldri sur! F.v. Marthe Toppe, Laila Johnsen, Rita Hellesøe, Ingrid Nilsen og Bodil Eide. Foto: Kjell Arne Steinsvik

Hver uke møtes en sprek damegjeng for å gå på trimtur i Åsane.

Turene skjer i regi av Åsane Frivilligsentral, og er åpne for alle som har lyst å strekke litt på beina i nærområdet. Mosjonistene møtes utenfor U82 før de legger i vei på ukens turløype.

Ingrid Nilsen var mandag med for første gang. Hun fikk invitasjon gjennom Bodil Eide, som er tidligere arbeidskollega og nå en av turlederne.

– Hun sa jeg måtte komme hit. Nå blir det spennende å se. Jeg vet ikke helt hva jeg går til, sa Nilsen før start.

Rita Hellesøe har derimot vært med mange ganger siden tilbudet startet i høst. Hun kan forsikre om at rusleturene gjør det vel verdt å kle på seg og komme seg ut.

– Det er veldig kjekt. Jeg har litt problemer med beina, og så var jeg med på torsdagsturene tidligere. De er litt mer krevende, så jeg er veldig glad for at det har kommet et lavterskeltilbud. Det er helt topp, sier Hellesøe.

– Hva får du ut av en slik tur?

– For meg er det det at jeg får litt selskap på denne faste turen. Det er sosialt og kjekt. Jeg går også på strikkekafeen på tirsdagene, så jeg har brukt frivillighetssentralen lenge.

Turleder Bodil Eide er en av tre frivillige som rullerer på å lose gjengen på tur. Hun ønsker flere velkommen til å bli med.

– Det er bare å møte opp og ta med godt humør. Dette er en rusletur, i ordets rette forstand. Det er ikke noe høyt tempo. Da kan man heller gå på mandagsturer og torsdagsturer for de spreke. Vi er spreke vi også, på vår måte, men det viktigeste er å komme seg ut og rusle litt.

Og etter turen er det anledning til å prate videre om det man ikke fikk tid til underveis.

– Vi avslutter som regel på kulturhuset der vi tar en kopp kaffe og skravler litt, sier Eide.

Gå til forsiden ->