Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Tilbyr dusør for savnet katt

Katten MyLowe har vært savnet i en uke. Nå tilbyr matmor Vibekke Larsen Stendal dusør. Foto: Privat

Katten MyLowe har vært savnet i en uke. Nå tilbyr matmor Vibekke Larsen Stendal dusør. Foto: Privat

– Katten er så kjær for oss, så vi får ikke ro i sjelen før han er funnet, sier Vibekke Larsen Stendal.

Siden mandag 16. januar har hannkatten MyLowe (2 år) vært savnet fra øverst i Myrdalskogen i Åsane. Nå utlover matmor 5.000 kroner i dusør til den som klarer å finne katten.

Når Bare Åsane ringer Stendal for å høre hvordan det går med jakten, er hun ute og leter etter katten i Morvikbotn etter tips fra en beboer der.

– Jeg har vært ute og lett i tre kvarter og har fått tilgang til garasjeanlegget, men katten er ikke der. Han er sikkert veldig redd og viser seg ikke, seier Stendal.

Den siste uken har hun vært ute og lett flere ganger etter flere tips, men så langt uten resultat. Uansett er hun glad for alle telefoner hun får.

– Hver bomtur er bedre enn ingenting. Og vi håper han blir funnet, enten det er på ene eller andre måten. Om han har blitt påkjørt, er det ikke noe vi kan gjøre med det, men vi får i alle fall svar på hva som har skjedd.

Slik ser katten MyLowe ut. Katten er svært glad i kos og varme, så den har det sannsynligvis ikke så trivelig ute nå. Foto: Privat

Slik ser katten MyLowe ut. Katten er svært glad i kos og varme, så den har det sannsynligvis ikke så trivelig ute nå. Foto: Privat

Katten er veldig glad i varme, så Stendal tror ikke den har stukket av frivillig med tanke på at det er iskaldt og regn ute.

– Sannsynligvis har han blitt skremt av noe som har gjort at han har kommet for langt vekk fra hjemmet. Det er bare en skogstur over til Mordal, og så har han nok ikke greid å finne veien opp igjen, tror Stendal.

Dersom noen ser katten, anbefaler hun å observere den på avstand og ringe med en gang.

– Ikke prøv å fange den. Han er veldig glad i poser med kattesnop, så om man rasler med en slik vil han nok bli interessert. Kanskje er han så redd at han ikke tør å komme bort, så det er best å bare legge snopet fra seg og trekke litt vekk til vi kommer.

– Har MyLowe vært lenge vekk tidligere?

– I fjor vår var han vekk en knapp dag, men kom da tilbake. Nå har han vært vekke en hel uke, så det er helt unormalt. Særlig for årstiden, for han liker å være varm.

Gå til forsiden ->