Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Katja (16) tok sølv i NM: – Jeg ble litt for utålmodig

Katja Ellingsen trener flere ganger daglig i Buehallen på Åstveit.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Katja Ellingsen trener flere ganger daglig i Buehallen på Åstveit. Foto: MARTIN HJELLESTAD

To åsabuer imponerte i helgen da norgesmesterskapet i badminton ble avholdt i Kristiansand. Markus Barth (22) tok gullmedaljen i herresingle, og Katja Botcharova Ellingsen, kun seksten år gammel, imponerte med å ta sølv i damesingle og bronse i damedouble.

Selv om det er en imponerende prestasjon, spesielt for noen på hennes alder, sitter Katja igjen med en bitter smak etter å ha tapt finalen i damesingle mot Kristiansand-spiller Vilde Espeseth (25) i tredje sett.

– Det er jo ganske utrolig å bare spille i finalen, men jeg hadde jo lyst til å vinne også.

– Hadde du en plan mot finalen?

– Ja, jeg visste hva jeg skulle gjøre. Planen var å spille lange ballvekslinger og få henne til å løpe. Så var det å holde seg rolig..

Katja og Vilde vant hvert sitt sett, men i det tredje avgjørende settet røk åsabuens plan.

– Jeg ble nok litt for utålmodig i vekslingene, og så tror jeg Vilde tok meg på erfaring og det mentale. Jeg er fremdeles ganske lei meg for tapet, men jeg skal forsøke å fokusere fremover, sier Ellingsen.

I double kom Katja og makkeren Kristine Grande Ødegårdstuen (Moss) helt til semifinalen, der de tapte mot paret Marie Christensen (Frogner) og Aimee Hong (Haugerud), som endte opp med å vinne finalen.

– Hva er målet ditt fremover?

– Det er å vinne NM! Men før det er målet å vinne junior-NM, som allerede er om to uker, sier Katja i det hun går ut på banen for dagens andre trening.

NM-pallen i Kristiansand. (Fra venstre: Katja Ellingsen, Vilde Espeseth, Emilie Sotnes Hamang og Marie Mørk.  Foto: Privat

NM-pallen i Kristiansand. (Fra venstre: Katja Ellingsen, Vilde Espeseth, Emilie Sotnes Hamang og Marie Mørk. Foto: Privat

Gå til forsiden ->