Bare Åsane er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer.

Returpunktet på Toppe er fjernet etter forsøpling: – Begeret rant over

Førsøpling på returpunktet ikke noe nytt, og det har åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen opplevd flere ganger.  Foto: Aud Jorunn Bruvik Samuelsen

Førsøpling på returpunktet ikke noe nytt, og det har åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen opplevd flere ganger. Foto: Aud Jorunn Bruvik Samuelsen

På tirsdag ble returpunktet til BIR fjernet fra parkeringsplassen ved Kiwi Toppe. Ifølge Tina Skudal som er kommunikasjonsrådgiver i BIR, er dette et resultat av gjentagende griseri ved returpunktet.

– Grunnen til at returpunktet nå er fjernet er enda en episode med forsøpling. Dette har skjedd flere ganger før, og nå har begeret rent over for Kiwi og for grunneier, som ba oss fjerne returpunktet.

Skudal utdyper at forsøplingen blant annet gjelder feil type avfall som blir levert i containerne, og alt mulig som lempes utenfor.

Kommunikasjonsrådgiver i BIR, Tina Skudal, sier grunneier hadde fått nok.  Foto: BIR

Kommunikasjonsrådgiver i BIR, Tina Skudal, sier grunneier hadde fått nok. Foto: BIR

– Slik forsøpling er ikke ukjent for oss, da det skjer flere plasser. Eksempler er alt fra ubrettet papp, restavfall og nærmest et hele kjøkken. Nå har grunneier har fått nok, og da har ikke vi noe annet valg enn å fjerne returpunktet. Det er dumt at noen ødelegger for mange som bruker returpunktene på en god måte, sier Skudal.

Nå ligger nærmeste returpunkt på gjenvinningsstasjonen i Salhusveien.

– Vi er lei oss for at returpunktet på Toppe ble tatt vekk, men vi oppfordrer nå folk til å levere avfall på gjenvinningsstasjonen. Det er mye gratis å levere, som papp, plast, elektronikk, glass og metall. For 50 kroner kan levere 1000 liter av alt annet avfall, forteller Skudal.

Åsabuen Aud Jorunn Bruvik Samuelsen er en av de som forstår BIR og grunneier godt.

– Det er skammelig slik noen holder på, og jeg forstår at returpunktet dessverre måtte fjernes. Når jeg skulle levere matavfall i helgen så det ikke ut, og jeg skjønner ikke hva folk tenker på når de gjør noe slikt. Fremover må vi til Salhusveien, men slik får det bare være, sier Samuelsen.

Det er foreløpig ikke planlagt å sette opp returpunktet en annen plass:

Å finne en ny plass er mer komplisert enn det høres ut, men om noen har gode tips til alternative plasser for returpunktet, så kan de sende oss en mail, opplyser Skudal.

Returpunktet er fjernet, og kommer ikke tilbake med det første.  Foto: MARTIN HJELLESTAD

Returpunktet er fjernet, og kommer ikke tilbake med det første. Foto: MARTIN HJELLESTAD

Gå til forsiden ->